Pokrenut projekat zapošljavanja osjetljivih grupa Zvornika

0
Pokrenut projekat zapošljavanja osjetljivih grupa Zvornika

U Zvorniku je u organizaciji Gradske uprave održan Okrugli sto u okviru projekta „Unapređenje mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje osjetljivih grupa stanovništva grada Zvornika“. Ovo je početak projekta zapošljavanja lica koja doalze iz osjetljivih grupa u Zvorniku.

Pokrenut projekat zapošljavanja osjetljivih grupa Zvornika

Predsjednica gradske Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju i koordinator ovog projekta Biljana Milić rekla je da je Okrugli sto organizovan za predstavnike marginalizovanih grupa kojima su predstavljene mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz projekte u čijem sprovođenju učestvuje zvornička Filijala Zavoda za zapošljavanje. Takođe je predstavljen uspješan primjer primjene koncepta socijalnog preduzetništva.
– Cilj današnjeg okupljanja jeste intenziviranje komunikacije između ključnih institucija i predstavnika marginalizovanih grupa na temu mogućnosti njihovog zapošljavanja i iznalaženja najboljih rješenja da se to pitanje unaprijedi – rekla je Milićeva.

Na Okruglom stolu su govorili, pored Milićeve, Goran Petrović, direktor zvorničke Filijale Zavoda za zapošljavanje, koji je predstavio projekte koje Zavod sprovodi i aktivne mjere zapošljavanja, kao i Tamara Jović, direktor socijalnog preduzeća, koja je predstavila svoje iskustvo i kroz to poručila prisutnima da i sami mogu da preduzmu nešto kako bi unaprijedili svoj socijalni i ekonomski položaj.

Partner na projektu „Unapređenje mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje osjetljivih grupa stanovništva grada Zvornika“ Gradskoj upravi Zvornik je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Zvornik. Projekat je finansijski podržan od strane UNICEF-a kroz Program razvoja i saradnje u regiji Birač.