Mali Zvornik obilježio Dan opštine

0
Mali Zvornik obilježio Dan opštine

Povodom Dana opštine održan ,,Kup Malog Zvornika“ u ulovu ribe udicom na plovak za seniore. Najbolje ekipe Lozničana i domaćina.

Mali Zvornik obilježio Dan opštine

Povodom 17. septembra, Dana opštine Mali Zvornik, u ovom podrinjskom gradiću, održano je takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak, pod nazivom ,,Kup Malog Zvornika’’, 2017. Organizator je Klub sportskih ribolovaca ,,Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika, a pokrovitelj opština Mali Zvornik.

Učestvovala su 54 ribolovca, okupljenih u 18 ekipa, od kojih su pet u ženskoj konkurenciji, iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.
Na kraju petosatnog ribolova, najviše uspeha kod seniorki imale su takmičarke OOSR ,,Drina’’ iz Loznice. Druge su bile članice ekipe ,,Mamac“ iz Loznice, a treće domaće takmičarke – KSR ,,Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika.
U konkurenciji seniora najveći ulov imali su domaći takmičari iz KSR ,,Drinsko jezero“, drugi su bili takmičari OOSR ,,Drina“ Loznica, a treće mesto osvojili su članovi ekipe OSR ,,Mladica“ iz Bajine Bašte.

Mali Zvornik obilježio Dan opštine

Najuspešniji u prvom sektoru bio je Aleksandar Lončarević iz SRU ,,Drina“ Bratunac sa 3.870 grama. U drugom sektoru najteži ulov je imao takmičar Đorđe Jovanović iz KSR ,,Drinsko jezero iz Malog Zvornika sa 3.585 grama, a u trećem sektoru najuspešniji je bio takmičar Mirko Pajić iz OOSR ,,Drina“ Loznica, sa ulovom od 5.515 grama.

Kod dama, u sva tri sektora najuspešnije su bile takmičarke iz ekipe OOSR ,,Drina“ Loznica. U prvom -Bobana Jović, sa 2.555 grama, u drugom Ljiljana Jokić, sa ulovom od 1.645 grama, a u trećem Suada Opačić sa 2.915 grama, najuspešnija takmičarka ,,Kupa Malog Zvornika’’.

Ukupni pobednik na stazi bio je Mirko Pajić, drugi Aleksandar Lončarević, a treći Đorđe Jovanović.

Mali Zvornik obilježio Dan opštine

U ime pokrovitelja kupa, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić uručio je nagrade najuspešnijim ribolovačkim ekipama i takmičarima.

Mali Zvornik obilježio Dan opštine
Foto: Drago Gajić

Novinari: Drago Gajić / Dalibor Krstić

(malizvornik-info)