Zvornički policajci obilježavaju Evropski dan bez poginulih u saobraćaju

0
Pojačana kontrola brzine kretanja učesnika u saobraćaju na području Zvornika i okolnih opština
FOTO: Ilustracija

Imajući u vidu da se danas obilježava Evropski dan bez poginulih u saobraćaju, u sklopu Evropske sedmice mobilnosti koja se održava od 16.09.-22.09.2017 godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju pojačane aktivnosti u saobraćaju sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Zvornički policajci obilježavaju Evropski dan bez poginulih u saobraćaju
FOTO: Ilustracija

U tom smislu, policijski službenici će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, a takođe, policijski službenici će sankcionisati sva nepropisno parkirana vozila, posebno u zonama škola i pješačkih prelaza.

Takođe, policijski službenici će u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, održati edukativno predavanje i podjelu letaka za učenike Osnovne škole u Zvorniku, čiji je cilj da se djeca pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu, te na taj način doprinesu njihovoj budnosti prilikom učešća u saobraćaju kao i igre u blizini kolovoza.
Za osam mjeseci 2017. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 362 saobraćajne nezgode. Od tog broja, dogodilo se šest saobraćajnih nezogda sa poginulim licima, 33 saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim i 83 nezgode sa lakše povrijeđenim licima.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Navedeno je u pristiglom dopisu iz Policijske uprave Zvornik.