Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama

0
Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
Sportski kolektiv koji okuplja veliki broj mladih odbojkaša

Odbojkaški klub Drina Zvornik jedan je od starijih sportskih kolektiva u Zvorniku, ali i regiji. Klub kontinuirano radi od 1973.godine i ravnopravno se  tkamiči u svim uzrastima. OK Drina Zvornik najstariji je odbojkaški klub u regiji.

Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
Sportski kolektiv koji okuplja veliki broj mladih odbojkaša

Danas se nastavlja prvenstvo u odbojkaškom šampionatu Republike Srspke, a Drina u sportskoj dvorani u Zvorniku od 18 sati dočekuje OK Tempo Ražljevo.

Ovaj odbojkaški klub ima mušku i žensku selekciju, muškarci se takmiče u prvoj ligi RSa, a djevojke u drugoj. Nažalost, samo su finansije razlog što Drina ne igra premijer ligu u muškoj i prvu u ženskoj konkurenciji.

Zvornik i odbojka su tradicionalno povezani, ali je “ne/popularnost” ovog sporta u cijelom svijetu doprinijela smanjenu zainteresiranosti za ulaganje u ovaj dinamičan i uzbudljiv kolektivni sport.Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
Grb koji se ne mijenja više od 40 godina

O svemu smo razgovarali sa Veliborom Petrovićem, predsjednikom i liderom odbojkaškog kluba. O samoj predstojećoj sezoni za mušku i žensku ekipu Petrović je rekao:

Ove sezone imamo cilj da se plasiramo u plejof prve lige RS, a o najvišem plasmanu ne razmišljamo jer trenutno nemamo potrebnu i neophodnu finansijsku konstrukciju za rang više.

Zadovoljni smo i ovim finansiranjem od gradske uprave Zvornik jer su oni jedini koji finansiraju rad ovog kluba i omogućuju nam rad i igranje šampionata RS što nije nimalo jeftino.

Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
Prvi tim OK Drina muškarci

Što se tiče ženske ekipe, ona igra drugu ligu RS, za ovaj rang smo se opredijelili samo iz finansijskih razloga jer je mala razlika u kvalitetu prve i druge, a mi zasigurno imamo kvalitet za prve lige. Na kraju šampionata odlučit ćemo da li ulazimo u višu ligu jer zasigurno imamo tim koji može osvojiti prvo mjesto u ovom rangu.

Teško je zadržati žensku postavu duži vremenski period jer je Zvornik grad iz kojeg mladi odlaze studirati i ne vraćaju se, tako da mi i muške i ženske odbojkaše pripremamo za život.

OK Drina daje edukativne smjernice svojim članovima, upućujemo ih na pravi put, a kvalitet se detektuje u najranijim godinama. Svi Zvorničani koji imaju potencijala pripremljeni su u našem klubu na najbolji mogući način i proslijeđeni u sredine koje ulažu u odbojku puno više sredstava nego mi.

Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
OK drina djevojke sa jednim od osvojenih trofeja

Jedan od primjera je naša osamnaestogišnja Katarina Jović mlada reprezentativka Srbije koja trenutno nastupa u Spartaku iz Subotice i predstavlja svijetlu budućnost za jednu od najboljih selekcija ženske odbojke u svijetu. Iz Zvornika je put Subotice krenula prije tri godine sa punom stipendijom za školovanje i razvijanje njenog odbojkaškog talenta.

Sve naše selekcije svih uzrasta takmiče se u prvenstvima sa svojim vršnjacima i naši rezultati su na zavidnom nivou. Od pionira do prvog tima imamo ekipe koje se nadmeću u ovom sportu i ostvaruju rezultate na kojima bi pozavidjele i puno veće sredine.

Više puta smo bili juniorski prvaci BiH u muškoj konkurenciji, a nadam se da ćemo to ponoviti i ove godine.

Primarni cilj OK Drina je rad sa djecom i mladim. Ovim putem pozivam sve one koi bi željeli trenirati odbojku da se pridruže našim treninzima koji su svaki dan u sali osnovne škole u terminima od 18 do 21 sat.

OK Drina je jedini odbojkaški klub Zvornika koji je od interesa grada i iza kojeg će stojati grad i Drina će se uvijek takmičiti i nadmetati u svim kategorijama.

Pozivam sve mlade da se oprobaju u ovom sportu i roditelje da pošalju svoju djecu u OK Drina kako bi im pomogli da razvijaju svoj talent i ličnost kao mladi i zdravi ljudi. U našem klubu rade bivši odbojkaši, stručni treneri, profesori tjelosnog i zdravstvenog odgoja, magistri odbojke, ljudi koji vole odbojku više od svega.

Pozivam sve Zvorničane da večeras dođu u našu sportsku dvoranu i podrže ove momke na otvaranju šampionata Republike Srpske, daju vjetar u leđa da uđemo u završnicu prvenstva, a do tada ko zna šta se sve u međuvremenu u Zvorniku može desiti.

Odbojkaški klub Drina okuplja mlade Zvornika i takmiči se sa svim selekcijama
Velibor Petrović uvijek na strani sporta i odbojke

Završio je ovim riječima razgovor za naš portal, odbojkaška legenda i dugogodišnji igrač Drine Zvornik, Velibor Petrović.

Odbojkaški klub je još jedan pokazatelj neophodnosti da zvornički privredni gigant Alumina što prije jedan dio svoje dobiti usmjeri ka finansiranju sportskih klubova iz Zvornika.

Ovo je i obaveza Alumine, obzirom da sve resurse za svoj rad koristi najprije iz Zvornika. Većina uposlenika je iz Zvornika, rude su iz naše okoline, a zagađenje crvenim muljem upravo se odlaže na teritoriji našeg grada, sve navedeno je obaveza ovog privrednog društva da se ozbiljnije posveti iznalaženju mogućnosti finasniranja, društvenog, kulturnog, sportskog i drugog aktivzma koji je od koristi za lokalnu zajednicu.

(Zvornicki.ba)