Odbojkaši Drine uvjerljivom pobjedom nad ekipom “Tempa” otvorili prvenstvo

0
OK Drina polovičnog uspjeha proteklog vikenda
OK Drina

Odbojkaši Drine savladali su OK Tempo na domećem terenu rezultatom 3:0 na otvaranju prvenstva za odbojkaše RS.

Odbojkaši Drine uvjerljivom pobjedom nad ekipom "Tempa" otvorili prvenstvo
OK Drina

U sportskoj dvorani KSC-a u Zvorniku gledaoci su mogli gledati pravu odbojku punu dinamike i neizvjesnosti u kojoj su više pokazali odbojkaši Drine.

Prvi set imao je dosta neizvjesnosti, ali je na kraju rezultat glasio 25:22, drugi set je protekao u punoj dominaciji odbojkaša Drine, pa je rezultat na kraju glasio 25:14.

Kada su svi očekivali laganu završnicu za domaći tim u trećem setu, uslijedila je triler završnica u kojoj su prisebniji bili odbojkaši Drine i prvi stigli do dvadeset pet poena, pa je rezultat u trećem setu iznosio 25:23.

Odbojkaški klub “Tempo” predstavio se kao pozitivan protivnik koji zna igrati odbojku i pružio je jak otpor favoriziranim domaćinima iz OK Drine.

Trener OK Drina, Velibor Petrović,  kratko je prokomentarisao za naš portal utakmicu svog tima:
Naš tim je odigao jednu dobru utakmicu, zadovoljan sam rezultatom jer sam  prije početka utakmice imao četiri standardna prvotimca povrijeđena od kojih je samo jedan mogao pružit podršku u igri svojim saigračima tokom utakmice.

Čestitke timu “Tempa” koji nas je iznenadio dobrom igrom, rezultat je bio težak u prvom i trećem setu zahvaljujući jakom otporu gostiju. Što se naše igre zadovoljan sam samo drugim setom jer smo ga jedinog odigrali bez zastoja i u ritmu koji je bio dogovoren prije početka.

Što se naredne utakmice tiče gostujemo u Pelagićevu gdje idemo na pobjedu, ali će konačan rezultatnajviše ovisiti od zdravstvenog biltena odbojkaša Drine od kojih je trenutno čak četvorica povrijeđeno. Rekao je Petrović.

Velibor Petrović i njegovi suradnici su već nastavili sa radom - jutros na treningu pionirki OK Drina
Velibor Petrović i njegovi suradnici su već nastavili sa radom – jutros na treningu pionirki OK Drina

Odbojkaši Drine nastavljaju prvenstvo narednog vikenda gostovanjem ekipi OK Pelagićevo u Pelagićevu.

Odbojkaši Drine uvjerljivom pobjedom nad ekipom "Tempa" otvorili prvenstvo
Najmlađe članice sportske porodice OK Drina

(Zvornicki.ba)