Šestostruki šampion rukometni klub Drina Zvornik spremno ulazi u novu sezonu

0
Rukometaši Drine danas otvareaju prvenstvu na gostovanju u Brčkom
Prvi tim RK Drine

Rukometni klub Drina Zvornik je sportski kolektiv sa dugom sportskom tradicijom, višestruki je šampion Republike Srspke.

Šestostruki šampion rukometni klub Drina Zvornik spremno ulazi u novu sezonu
Prvi tim RK Drine

Sledeće sedmice počinje još jedno prvenstvo rukometnog šampionata u koji Drina ulazi kao jedan od najbolje organizovanih klubova u RS-u.

Slično kao i u drugim sportskim kolektivima Zvornika i ovdje se ne razmišlja previše o tituli i ulasku u viši rang, samo zbog jednog razloga, a to su finansije. Prema procjeni stručnih ljudi koji godinama vode RK Drina, trenutni glavni finansijeri kluba ne mogu izdvojiti dovoljno sredstava za viši rang.

Trenutno klub bezrezevno podržavaju gradska uprava Zvornik i tvornica obuće Drina.

O prvenstvu koje predstoji i stanju u rukometnom klubu razgovarali smo sa sekretarom RK Drina, Sredom Vidakovićem.

Vidaković je o predstojećoj sezoni rekao:

Liga nam počinje ove sedmice , igrački kadar kluba je trenutno spoj mladosti i iskustva! Od ove sezone smo iz mlađih selekcija priključili 5 igrača, što je naš uspjeh!

Motor ekipe je i ove sezone Dušan Novokmet ujedno trener i igrač našeg kluba, proslavljeni makedonski reprezentativac. Ove sezone će uz njega biti i Mladen Stanarčević jedan od najboljih golmana lige, tu je još i Boško Tisanović jedan od nosilaca igre.

Ambicija nam je ove sezone kao i prethodnh, vrh tabele jerje rukomet tradicija u našem gradu što potvrđuju rezultati iz prošlosti. U posljednjih 10 godina ovaj sport je Zvorniku donio najviše prvoligaških titula u kolektivnim sportovima.

RK Drina je za deset godina bila šest puta šampion Republike Srpske i jednom prvak druge lige.

O omladinskim selekcijama Vidaković je rekao:

Šestostruki šampion rukometni klub Drina Zvornik spremno ulazi u novu sezonu
Otvorena škola rukometa, priključi se i ti

Cilj je u narednom periodu se oslanjati na sopstvene snage iz naše škole. Od prije tri godine počeli smo raditi i osnovati mlađe selekcije i do sada imamo dosta uspjeha u tom poslu što potvrđuje i pet novih prvotimaca iz vlastitog pogona u ovoj sezoni.

Pored toga smo jednog našeg talentovanog rukometaša po imenu Borislav Urta rođenog 2001. godine proslijedili u jedan ozbiljan srbijanski klub koji puno ulaže u mlade rukometaše i daje im priliku za punu afirmaciju i razvitak rukometne karijere.

Pozivamo sve navijače da 7. oktobra dođu i podrže Drinu u premijernoj utakmici na našem terenu.

Izjavio je Vidaković za naš portal.

Šestostruki šampion rukometni klub Drina Zvornik spremno ulazi u novu sezonu
Upoznaj nove prijatelje, razvijaj svoje tijelo i duh

RK Drina, kao i fudbaleri i odbojkaši posjeduje kvalitet za više, ali sve dok se u finansiranje sportskih klubova ne uključi privredni gigant ovog prostora, tvornica glinice Alumina, teško je očekivati da se u Zvorniku gledaju najbolji sportski klubovi Bosne i Hercegovine.

Ovo je i obaveza Alumine, obzirom da sve resurse za svoj rad koristi najprije iz Zvornika. Većina uposlenika je iz Zvornika, rude su iz naše okoline, a zagađenje crvenim muljem upravo se odlaže na teritoriji našeg grada, sve navedeno je obaveza ovog privrednog društva da se ozbiljnije posveti iznalaženju mogućnosti finasniranja, društvenog, kulturnog, sportskog i drugog aktivzma koji je od koristi za lokalnu zajednicu.

(Zvornicki.ba)