Narodnom ljekaru Mušanu dodijeljena Povelja opštine Bratunac

0
Narodnom ljekaru Mušanu dodijeljena Povelja opštine Bratunac
Abdurahman Ramić zvani Mušan

Povodom dana Bratunca, danas je održana i svečanost na kojoj su dodijeljena i priznanja za doprinos Bratuncu. Najveće priznanje je ove godine dobio Abdurahman Ramić, u narodu poznatiji kao Mušan.

Narodnom ljekaru Mušanu dodijeljena Povelja opštine Bratunac
Abdurahman Ramić zvani Mušan

Mušan je “narodni” ljekar koji ima dar da isčašene zglobove vraća na pravo mjesto, pored toga otklanja bolove u leđima. Prenijela ja facebook stranica UPS media Prijatelji Srebrenice.

U nastavku prenosimo tekst koji smo i ranije objavljivali na našem portalu o Mušanu, dobrom čovjeku Podrinja koji je mnogima pomogao, a nikada ništa nikom nije tražio za uzvrat.

Da li znate ko je Abdurahman Ramić? Ne? A znate li ko je Mušan? Tako smo i mislili.

Malo ko zna za Abdurahmana, ali kada kažete Mušan, svi će znati ko je to, kao što će reći i koliko puta je mnogima pomogao, pričaće o njemu sve najbolje…




Ko je zapravo Mušan, šta mu je zanimanje i zbog čega je poznat u narodu?

Abdurahman Ramić je rođen 1936. godine, a u narodu je poznat po imenu Mušan ili doktor Mušan.

On je jedan od onih koji je čitav svoj život posvetio ljudima u nevolji, kada su u pitaju iščašenja zglobova (uganuća) – on vraća kosti u njihova ležišta.

Mušan živi sa unukom i njegovom djecom, i boravi u Hranči. nedaleko od Bratunca. Bave se stočarstvom i imaju svoju mesaru.

Mušan je čovjek koji ima tu blagodat od Boga da može pomagati ljudima oko uganuća kostiju.

On je pozat kao dobročinitelj, a ko ga posjeti, hvali ga i blagosilja za ukazanu pomoć… Ta pomoć nema cijenu, ako neko hoće da “plati”, plati koliko želi i koliko može.

Mušana posjećuju sa svih strana i prostora bivše Jugoslavije, a on svima pomaže, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

To je “posao” koji prelazi sa oca na sina već generacijama, tako je Mušan obučio svog praunuka, koji je još školarac te nema snage za sve što treba, tako da mu djed svakodnevno uskoči u pomoć.