Bronze sa zlatnim sjajem sa Svjetskog prvenstva u Zvornik donijeli tekvondoisti

0
Bronze sa zlatnim sjajem sa Svjetskog prvenstva u Zvornik donijeli tekvondoisti
Ponos Zvornika i cijele BiH
Bronze sa zlatnim sjajem sa Svjetskog prvenstva u Zvornik donijeli tekvondoisti
Ponos Zvornika i cijele BiH

Najveći do sada uspjeh za grad Zvornik i tekvondo sport u BiH ostvarili su članovi TK “Srpski Soko”  iz Zvornika koji su osvojili dvije bronzane medalje na svjetskom prvenstvu u Pjongjangu i donijeli prve svjetske medalje za tekvondo sport u BiH.

zvornicani-tekvondo 6

Trojica takmičara iz Tekvondo kluba “Srpski soko” iz Zvornika, Miljan Ćosić, Srđan Draškić i Boris Kusmuk, zajedno sa predsednikom kluba i trenerom Duškom Kusmukom, boravila je od 15 do 21. septembra na prvenstvu svijeta u Sjevernoj Koreji, na kome je učestvovalo 70 zemalja osim SAD-a, Kanade i Australije.
Sa bronzanim medaljama, koje su osvojili vratili su se puni utisaka iz najizolovanije zemlje svijeta ali sa dosta izmjenjenim mišljenjem od onoga koje o zemlji Kim Il Sunga, vlada u svijetu.

Miljan Cosic na pobednickom postolju

Miljan Ćosić osvojio je bronzanu medalju u formama i rekao da je  izuzetno zadovoljan postignutim uspjehom imajući u vidu veoma jaku konkurenciju koja je bila na svjetskom prvenstvu.

– Ja sam presrećan jer sam nakon 23 godine bavljenja tekvondoom osvojio svjetsku medalju, rekao je Miljan Ćosić

– Ova medalja mi mnogo znači i predstavlja podstrek za dalji rad , pogotovo ako se uzme u obzir  da je ovo prva medalja u formama za  BiH koja je osvojena  na nekom međunarodnom takmičenju , što joj daje još veći značaj. Svaka medalja je samo motiv za veće rezultate , i kada se postane prvak svijeta može se reći da je cilj postignut , ali i tada se teži biti višestruki prvak,  tako da borba nikada ne prestaje –  istakao je Ćosić

Srdjan Draskic na pobednickom postolju

Srđan Draškić osvajač bronzane medalje u borbama u kategoriji do 71 kilograma  je rekao da je  presrećan zbog  osvajanja medalje .

-Izuzetno sam zadovoljan osvajanje bronzane medalje , biti treći u svijetu je fantastičan uspijeh , koji mnogo znači za naš klub , grad i državu i predstavlja podstrek za dalji rad , kako za mene tako i za članove mog kluba da nastave maksimalno i vrijedno treniraju .

Srđan Draškić je imao četiri borbe na putu do medalje

– Imao sam evropsku medalju ali mi je ova svjetska  kruna dosadašnje desetogodišnje karijere rekao je Draškić i dodao “ – pripremajući se za ovo takmičenje , trenirali smo po dva puta dnevno , mnogo je prolivenog znoja i krvi kako bi se postigao ovakav rezultat

zvornicani-tekvondo 6

Trener TK „Srpsku Soko“  Dušan Kusmuk nije krio zadovoljstvo zbog postignutih rezultata .

– Prije odlaska na svjetsko prvenstvo rekao sam da je osvajanje medalje za nas misaona imenica zbog izuzetno jake konkurencije, vrhunskih  takmičara iz velikog boja zemalja i Sjeverne Koreje kao centra zbivanja tekvondoa  u kojoj  je ovaj sport broj jedan .Osvojili smo dvije medalje  što je nevjerovatan uspjeh koji nismo planirali , ali smo potajno priželjkivali da donesemo svjetske medalje u naš  grad.  Za naš klub ove medalje znače izuzetno mnogo i bitnu činjenicu u razvoju i prosperitetu ovog sporta u Republici Srpskoj ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. To su prve seniorske medalje osvojene  na svjetskom nivou, i predstavljaju izuzetan uspjeh naših momaka  – rekao je Kusmuk.
zvornicani-tekvondo7

-Ove medalje  predstavljaju krunu jednog našeg ogromnog višegodišnje studioznog  truda , rada  i zalaganja koji je iskazan  u cilju ostvarivanja ovakvog uspjeha , ali na tome nećemo stati  –  ističe Kusmuk .

– Imali smo intezivne pripreme , i svakodnevno se treniralo po više sati. Ali nije u pitanju samo taj pripremni period, već je to jedan  dugotrajan i predan  rad u klubu  i  moraju postojati i određene predispozicije naših momaka kako bi se postigao  ovakav uspjeh  naglašava Kusmuk

Četvoročlana ekipa iz Zvornika vratila se sa  dosta izmjenjenim mišljenjem od onog koji je predstavljen u svijetu o Sjevernoj Koreji

Utisci su fenomenalni, ono što smo doživjeli u Sjevernoj Koreji, nismo doživjeli ni na jednom drugom takmičenju gdje su se održavala svjetska i evropska prvenstva  kaže Kusmuk.

Trenar TK “ Srpski Soko “ Duško Kusmuk iskazao je zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Gradskoj upreavi Zvornik na podršci koju su im pružili i omoigućili  odlazak  na svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Koreji.

zvornicani - tekvondo 11

Ostaje nam još jednom da čestitamo ovim sjajnim momcima na uspjehu koji su ostvarili i želimo im da u narednim takmičenjima nastave da postižu ovakve odlične rezultate i promovišu grad Zvornik na najbolji način.

Nije isključeno da se  jednom vrate sa titulom svjetskog prvaka, jer  ovakvim sjajnim momcima ništa nije nemoguće, što su i dokazali.

(radioosvit)