Udruženje planinara Korak Zvornik obilježava godišnjicu pohodom na Grkinju

Udruženje planinara Korak Zvornik obilježava godišnjicu pohodom na Grkinju
FOTO: Arhiv

Povodom obilježavanja dvije godina rada i postojanja zvorničko Planinarsko ekološko udruženje „Korak“ organizovaće jednodnevni planinarski pohod na planinu Grkinju.

Udruženje planinara Korak Zvornik obilježava godišnjicu pohodom na Grkinju
FOTO: Arhiv

Izlet je najavljen za subotu 7 oktobar . Iz „Koraka“ poručuju da je ovo prilika da se okupe ljubitelji prirode, spoje lijepo i korisno i uživaju u zdravom okruženju, šetnji i društvu.

Planinarska staza na Grkinju, dužine od 15 kilometara, obuhvata područje iznad Drinjače i vodi do 700 metara nadmorske visine. Kao takva spada u niže staze i srednje je zahtjevna.

Obiluje prelijepim vidikovcima sa pogledom na Zvorničko jezero, susjedne planine, Srbiju.
Prema programu obilježavanja godišnjice okupljanje učesnika je kod osnovne škole u Drinjači od 08 časova, a polazak je u 09 časova.

Planirano je da se šetnja Grkinjom završi u 15časova kada će u prostorijama škole biti upriličen ručak i druženje učesnika. Pored članova „Koraka“, na planinarskom pohodu očekuju se gosti iz drugih udruženja iz Srbije i BiH, a poziv je otvoren i za sve one koji svoje slobodno vrijeme vole da provedu u prirodi.

PEU „Korak“ broji oko 60 članova, ali je ovaj broj veći jer se „Korakovcima“ redovno pridružuju i drugi sugrađani koji uživaju šetajući u prirodi.

Podsjećamo da Udruženje u toku godine organizuje brojne planinarske pohode, učestvuje u pohodima drugih udruženja, a sprovodi i akcije ozelenjavanja, čišćenja i uređenja površina na teritoriji grada Zvornika. P

ozivno pismo za učešće na planinarskom pohodu „Grkinja 2017“ objavljeno je na fejsbuk stranici „Koraka“

koju možete otvoriti klikom ovdje!!, a informacije se mogu dobiti i putem elektronske adrese [email protected]

(radioosvit)