Drina dočekuje Slaviju i juriša na pobjedu za sami vrh tabele

0
Drina dočekuje Slaviju i juriša na pobjedu za sami vrh tabele
Tim koji je upisao sve pobjede na gostujućim utakmicama do sada

Fudbalski šampionat Republike Srpske nastavlja se  subotu 30.09.2017.g. od 16 saati, a Drina Zvornik na domaćem terenu dočekuje ekipu Slavije Istočno Sarajevo.

Drina dočekuje Slaviju i juriša na pobjedu za sami vrh tabele
Tim koji je upisao sve pobjede na gostujućim utakmicama do sada

U prošlom kolu Drina je upisala pobjedu na vrućem gostovanju u Gradišci golom u poslednjim minutama utakmice. Drina je proteklu sedmicu vrijedno radila i pripremala za predstojeću utakmicu.

U tim se vraća i mladi Nemanja Dragutinović koji je odležao suspenziju. Dragutinović je o utakmici protiv Slavije izjavio:
Prije utakmice će trener i naše medicinsko osoblje procijeniti koliko mogu pružiti i odigrati u predstojećoj utakmici, nadam se da ću moći pružit svoj maksimum i pomoći mojim suigračima da obradujemo naše vjerne navijače.

Mislim da će biti veoma teška utakmica za oba tima i da Slavija neće doći u Zvornik da se brani. Mi naravno kao i u svakoj utakmici do sada idemo na pobjedu i imperativ su nam 3 boda jer bi se sa tom pobjedom učvrstili na gornjem dijelu tabele.

Slavija je napravila niz dobrih rezultata ali vjerujem da ćemo baš mi prekinuti tu seriju i da će bodovi ostati u Zvorniku.

Drina dočekuje Slaviju i juriša na pobjedu za sami vrh tabele
Ćulum, Majlović i Dragutinović

Tim će na terenu predvoditi iskusni Aleksandar Kikić koji je za naš portal iznio i svoja očekivanja od susreta sa Slavijom:

Očekujem da potvrdimo tri boda iz Gradiške i da konačno proradimo na domaćem terenu. Radili smo dobro ove sedmice i nadam se da ćemo to pokazati i na utakmici. Svaka čast Slaviji koja je kvalitetna ekipa, ali mi idemo na tri boda, koja će nas održati u samom vrhu tabele gdje je Drini, a i gradu Zvorniku svakako mjesto. Izjavio je kapiten Drine.

Šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović je o predstojećoj utakmici rekao:

Utakmica koju dočekujemo u pobjedničkoj atmosferi, ali svjesni da će ovo biti jako teška utakmica. Teška jer pred sobom imamo ekipu koja predstavlja jako nezgodnu sarajevsku školu fudbala. Slavija ima dobre pojedince i posebnu igru koja im u svakom duelu može donijeti rezultat.

Pokušat ćemo u utakmicu ući mirne glave da ne podlegnemo pritisku moranja i da strpljivom, disciplinovanom igrom ostvarimo pobjedu kojom će još jednom potvrditi kvalitet ekipe.

Drina dočekuje Slaviju i juriša na pobjedu za sami vrh tabele
Aleksandar Kikić

Na teren se vraća i povređeni Majlović koji je morao odmarati prethodni susret kako bi sanirao svoju ozledu. Protiv Slavije očekuje i podršku navijača Drine:

Ova utakmica nam je veoma bitna jer igramo pred domaćom publikom kojoj smo ostali dužni iz prethodnih utakmica i pokušat ćemo konačno da slavimo zajedno na kraju.

Želimo i da potvrdimo tu pobjedu iz prošle utakmice protiv Kozare i da nastavimo u tom ritmu.

Ovom prilikom pozvao bi sve navijače da nas podrže, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom i zalaganjem.

Utakmica na gradskom stadionu se igrad od 16 sati.

(Zvornicki.ba)