Rukometaši Drine u službi humanosti

0
Rukometaši Drine u službi humanosti

Rukometni klub Drina u subotu 07.10.2017.g. od 17 sati i 30 minuta igra prvenstvenu utakmicu trećeg kola u Zvorniku protiv tima RK Hercegovina Nevesinje. Humanost je ove subote u prvom planu, a rukomet u drugom.

Rukometaši Drine u službi humanosti

RK Drina koristi ovaj medijski prostor da pozove svoje sugrađane da dođu u subotu na utakmicu kako bi se priključili humanitarnoj akciji prikupljanja neophodnih novčanih sredstava za teško oboljelog sugrađanina Drage Prodanovića zvanog Pop.

Humanost će ove subote u sportskoj dvorani u Zvorniku biti u prvom planu, a odmah poslije toga i rukomet.

RK Drina poziva sve svoje sugrađane da dođu u subotu i podrže akciju prikupljanja pomoći za oboljelog sugrađanina.
Zvornički rukometaši sutra 04.10. 0d 20 sati igraju prvu utakmicu na domaćem terenu, a to je zaostala utakmica prvog kola u kojoj RK Drina dočekuje RK Mladost iz Banja Luke.

Rukometaši traže prve bodove u ovogodišnjem šampionatu sa podmlađenom ekipom u kojoj su rukometaši ponikli u školi rukometa ovog sportskog kluba duge i svjetle tradicije.

Drina sutra ima imperativ pobjede nakon neugodnog poraza na teškom gostovanju u Brčkom kod ekipe RK Lokomotiva.

Naš rukometaši u susretu drugog kola protiv tima Lokomotive na gostovanju u Brčkom izgubili su 36:20 (18:8) što je bilo i očekivano zbog neigranja nekoliko glavnih igrača Drine u ovoj utakmici.
U Brčkom su za Drinu pogađali;

Bosko Tisanović 8golova, Vidaković  7 golova i Mišo Spasojević 5 golova, puno važnije od rezultata i postignutih golova su debitantski nastupi dojučerašnjih juniora ovog kluba, a koji će zasigurno već u srijedu protiv tima Mladosti pokazati domaćoj publici da se na njih u budućnosti može ozbiljno računati.

(Zvorniki.ba)