Duel omladinaca Drina Zvornik – Napredak Šepak završen ukupnim rezultatom 24:1

0
Susret kadeta Napretka i Drine

Piše:  Ilijaz Miralemović

Susret kadeta Napretka i Drine
Susret kadeta Napretka i Drine

Vjerovali ili ne, ukupan rezultat fudbalskih utakmica omladinaca FK Drina Zvornik i FK Napredak Šepak iznosio je na kraju 24:1, i to kadeti su završili utakmicu rezultatom 12:0, a juniori 12:1.

Što je još tužnije ovo je nastup u zvaničnom prvenstvu za omladince BiH, a koji organizuje Nogometni/fudbalski savez BiH i to na domaćem terenu Napretka.
Nije ovo prvi uvjerljiv poraz domaćeg Napretka u ovoj godini, što je još žalosnije prvih nekoliko kola registrovan je službenim rezultatom 3:0 zbog nedovoljnog broja  juniora za odigravanje zvanične utakmice u prvenstvu.

Jedino dobro iz svega ovog je popravljanje gol razlike za obje selekcije Drine u omladinskom pogonu. Damjanović je izbio na prvo mjesto strijelaca juniorskog prvenstva i to je ono što je pozitivno donijela ova utakmica.

Ovim putem kao neko ko voli fudbal, sport i građanski aktivizam želim istaći da su sportski radnici Šepka prava blagodat za ovaj prostor jer jedno mjesto poput našeg Šepka ima prvoligaša, a o čemu puno veće sredine mogu samo sanjati.

Vlasenica, Bratunac, Milići,Han Pijesak, Sokolac, Brčko, Modriča, Bosanski Brod i Novi nemaju fudbalskog prvoligaša, a Zvornik ima dva i to sve zahvaljujući našim sportskim radnicima koji izvode sportske finte i trikove da održe u životu oba kluba i da budu na visokom nivou.

Dok Drina sada zauzima mjesto u gornjem dijelu tabele zahvaljujući svojoj djeci proizvedenoj u školi fudbala Zvornika, Napredak je već ušao u borbu za opstanak, ali sa realnim uslovima za opstanak.
Šepak je sjeverni dio teritorija grada Zvornika i oko njega gravitiraju izrazito naseljena mjesta od Kozluka do Pilice i logika je da djeca iz ovih mjesta nastupaju i traniraju u omladinskim pogonima Šepka, ali prema rezultatima u omladinskom prvestvu, barem do sada, očigledno je da se to ne radi, ili ne radi dovoljno.

Pored naših lijepih sela u ovom dijelu Zvornika, preko Drine je Loznica koja zasigurno ima jednu od boljih omladinskih škola fudbala u regiji, velike su šanse da imaju i dvije kvalitetne postave juniora.

Vjerujem da malo sportskog dogovora i  razgovora mogu Šepku dati stabilan tim u omladinskim prvenstvima BiH, ako ništa barem da pomognu juniore Drine na putu ulaska u premijer ligu BiH za juniore.

Iskreno se nadam, a i preporučujem sportskim radnicima u Napretku Šepak da što prije krenu sa ozbiljnim radom u omladinskim selekcijamajer pokrivaju ogroman prostor i red je da klub proizvede jednog od budućih fudbalskih asova.

Zvornicki.ba