Odbojkaši Drine na čelu tabele prve lige

0
Odbojkaši Drine na čelu tabele prve lige
Tabela prve lige

Nakon pobjede u prvom kolu nad ekipom OK Tempo, odbojkaši zvorničke Drine upisali su i drugu pobjedu na gostovanju u Pelagićevu kod istoimene ekipe.

Odbojkaši Drine na čelu tabele prve lige
Lideri prvenstva

Ove dvije pobjede dovele su OK Drina poslije dva kola prvenstva na prvo mjesto tabele prve odbojkaške lige RS-a. Skromni momci iz OK Drina nisu puno komentarisali ove dvije pobjede za naš portal.

Jedan od standardnih prvotimaca OK Drina Vasilije Bošković kratko je izjavio za naš portal:
Jedna pobjeda u nizu našeg kluba, sasvim očekivano sa naše strane obzirom na razliku u kvalitetu.

Zadovoljni smo igrom, a što se tiče toga ko je najviše doprinio u našoj igri moram reći da smo svi podjednako doprinijeli ovom rezultatu. Mi nastavljamo dalje u subotu dočekujemo prvog favorita iz Lopara što će ujedno biti i prvi pravi test za nas, ali i za njih u ovoj sezoni.-  Istakao je Bošković.

Utakmicu U pelagićevu su bolje otvorili odbojkaši Drine i prvi set riješili u svoju korist rezultatom 19:25, ovaj set je bio i presudan jer su domaći odbojkaši vršili pritisak na sudije tokom cijelog seta da bi sudija bio primoran dati crveni karton domaćem tehničaru.Odbojkaši Drine na čelu tabele prve lige
Tabela prve lige

Drugi set je bio puno lakši rezultatski i Drina ga je riješila u svoju korist rezultatom 25:13, a treći rutinski priveli kraju rezultatom 25:18.

Drina nastavlja prvenstvo utakmicom protiv OK Majevica iz Lopara, a koji su prvi favorit za ulazak u viši rang zbog ulaganja u igrački kadar na početku sezone.

Odbojkaši Drine pozivaju svoje sugrađane i ljubitelje odbojke i sporta da ovog vikenda posjete sportsku dvoranu i daju podršku svom gradskom klubu.

(Zvornicki.ba)