Drina gostuje kod FK Sloga Doboj, ide nastaviti niz nepobjedivosti

0
Drina u novu sezonu bez deset fudbalera iz prethodne
U sezonu se kreće bez sedmorice na ovoj fotografiji

U subotu se igra deveto kolo fudbalskog šampionata Republike Srpske u kojem zvornička Drina gostuje kod ekipe Sloge u Doboju, dok Napredak Šepak putuje u Banjaluku kod mlađahne ekipe Željezničara.

Drina gostuje kod FK Sloga Doboj, ide nastaviti niz nepobjedivosti
Tim koji ima sve pobjede u gostima

Drina Zvornik je na svom terenu u prethodnom kolu propustila priliku da pobjedom nad Slavijom zasjedne na drugo mjesto, pa sada izgubljena dva boda treba nadoknaditi dobrom igrom u Doboju.

Napredak je na svom terenu osvojio i peti poen u prvenstvu protiv gostiju iz Ddervente,ekipe Korta, a eventualno iznenađenje u Banjaluci odvelo bi Napredak u sredinu tabele za mirniji nastavak u prvenstvu.

Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik, Veljko Cvijetinović respektuje tim Sloge i o gostovanju u subotu kaže:

Biće to utakmica koja je za domaćina poslednja šansa da uhvati priključak prema sredini tabele i odvoji se sa začelja. To je možda i naša šansa u ovoj prvenstvenoj utakmici jer će pritisak biti na domaćinu i mi ćemo igrati opuštenije i lakše.
Poslije sedam vezanih utakmica bez poraza očekujemo da se taj niz nastavi i poslije Doboja. U ovoj utakmici nećemo moći računati na Vasiljevića koji je morao otputovati na kratko u daleki Kazahstan, ali vjerujem da će naši igrači i naša klupa to uspješno nadoknaditi. 

Drina gostuje kod FK Sloga Doboj, ide nastaviti niz nepobjedivosti
Veljko Cvijetinović

Uz maksimalan angažman svih igrača i koncentraciju svih 90 minuta nadam se povoljnom rezultatu. Rekao je Cvijetinović.

Iskusni Danijel Ćulum predvodit će navalu Drine u ovom susretu o kojem kaže:

Idemo ekipi koja je poslednja na tabeli, ali prema kojoj imamo respekt. Mislim da i ekipa iz Doboja ima ogroman respekt prema nama jer smo ekipa iz vrha tabele, bivši premijerligaš.

Kao i u svaku drugu utakmicu ulazimo maksimalno motivisani, želimo svima pokazati da ova ekipa ima potencijal za sami vrh tabele. Domaćin je u nokautu i ne smiju ništa prepustati slučaju.

Vjerujem da će krenuti na sve ili ništa, a mi ćemo pokušati to strpljivom igrom iskoristiti i nadmudriti domaćina i u Zvornik se vratit neporaženi. Izjavio je Ćulum.

Drina gostuje kod FK Sloga Doboj, ide nastaviti niz nepobjedivosti
Ćulum, Majlović i Dragutinović

Uvijek optimistični i veseli, mladi Nemanja Dragutinović i Ermin Musić na postavljeno pitanje o očekivanju u sljedećoj utakmici identično su odgovorili i nisu krili svoja nadanja od utakmice u Doboju:

Očekujemo da nadoknadimo ovu propuštenu priliku protiv Slavije i da ćemo nastaviti taj pobjednički niz u gostima, uglas su odgovorili  Musić i Dragutinović.

Ove sezone mladi tim Drine igra bolje u gostima, a u Doboju Drina ide da upiše i osmu utakmicu bez poraza u nizu.

(Zvornicki.ba)