Rukometaši Drine danas u misiji humanosti

0
Uspješan start zvorničkih rukometnih divova i pobjeda 25:22 protiv tima Mladosti
Višestruki šampioni RK Drina Zvornik

Danas se nastavlja rukometno prvenstvo Republike Srpske u kojem rukometaši Drine traže prve bodove ove sezone. U trećem kolu RK Drina danas dočekuje tim RK Hercegovac Nevesinje od 17i30 u veliokj sportskoj dvorani rekreativno-sportskog centra Zvornik.

Rukometaši Drine u službi humanosti

Fokus će u ovom rukometnom susretu biti i na akciju humanosti koja se ovih dana u Zvorniku sprovodi kako bi se pomogao teško oboljeli Drago Prodanović Pop i nastavak njegovog liječenja van Bosne i Hercegovine.

U prošloj utakmici koju su rukometaši Drine odigrali protiv Mladosti Banja Luka, a u okviru prvog zaostalog kola, domaći rukometaši nisu uspjeli upisati prvu pobjedu.

Utakmica protiv Mladosti pokazala je sve ono što rukomet čini jednim od najzanimljivijih sportova na svijetu. Domaći rukometaši su imali prednost na poluvremenu 17:11, ali su uspjeli do kraja utakmice upisati poraz.
U prvom poluvremenu, domaćim rukometašima je većina stvari polazila za rukom, pogađali su svi redom, Novokmet, Vidaković, Spasojević, Tisanović… bili su nezaustavljivi u napadu za rukometaše Mladosti.

Rukometaši Drine danas u misiji humanosti
VIšestruki šampioni RK Drina Zvornik

Kada su u drugom poluvremenu svi očekivali laganu završnicu i veću minutažu za golobrade mladiće RK Drina, dešava se potpuni preokret.

Drina sve teže postiže golove, a sve lakše prima. U poslednjih nekoliko minuta ulazi se sa izjednačenim rezultatom, Drina ima poslednji napad, i od odbrane Mladosti je iznuđen penal i isključenje.

Rukometaši Drine danas u misiji humanosti

Loptu uzima iskusni Novokmet koji je do tada sve penale na utakmici pogodio, ali statistika kaže da se jedan penal promaši u toku susreta, na žalost Drine, pretpostavka se obistinila i umjesto vodstva, Drina je branila poslednji napad da ne bi bila poražena u ovom susretu.
Drina se i odbranila, načinivši prekršaj izvan devet metara. Slobodni udarci se u rukometu  u ovakvim situacijama s ovakve udaljenosti uglavnom izvedu forme radi, ali rukometaš Mladosti je izveo trik i donio svom timu prvu pobjedu.

Rukomet uvijek prepun letećih poteza
Rukomet uvijek prepun letećih poteza

Na postavljeni živi zid Drine, rukometaš Mladosti stoji uspravno i onda u mjesto šuta preko zida, on pada na desnu stranu i tako padajući pod uglom od 45 stepeni šutira, lopta dugo leti preko igrališta i vara domaćeg golmana za pobjedu tima Mladosti.

Onda je usljedilo slavlje gostiju kao da su osvojili Ligu prvaka, ali to je sport i to je rukomet. Razočarana domaća publika može biti donekle i zadovoljna prikazanim. Sve osim poraza bilo je ono što navijači žele gledati.

Vidjeli smo, odlične poteze, neizvjesnost, borbenost, proradio je i adrenalin u poslednjim minutama.

Rukometaši Drine danas u misiji humanosti
Njihovo vrijeme tek dolazi

RK Drina je i na ovom susretu omogućio svim posjetiocima da podrže humanu akciju prikupljanja sredstava za Dragu Prodanivića, a prikupljeno je i sredstava koja će biti proslijeđena porodici Prodanović.

U nastavku pogledajte videozapis sa nekoliko lijepih poteza sa utakmice Drina-Mladost, a koje smo uspjeli snimiti;

 

(Zvornicki.ba)