Godinu dana kako je Zvornik ponovo dobio svoj Centar javne bezbjednosti

0
Bezjednost na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće
FOTO: Arhiv

Veliki je značaj što je Zvorniku vraćen CJB danas Policijska uprava,jer je povećan broj izvršilaca,  bolji su uslovi rada i materijalno tehničkih sredstava što se odrazilo i na bolji rad na cijeloj teritoriji koju ova Policiska uprava pokriva rekao je zamjenika načelnika Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević.

press policija

On je na današnjoj redovnoj konferenciji za štampu rekao da je juče bilo tačno godinu dana kako je u Zvorniku ponovo sa radom počeo CJB danas  Policijska uprava Zvornik. Na današnjoj konferenciji iznjeti su rezultati rada u proteklih devet mjeseci.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u oblasti kriminaliteta evidentirana 659 krivičnih djela, što je za 3,94 odsto višee  u odnosu na uporedni period 2016. godine. „Među ovim krivičnim djelima 564  je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 53  iz oblasti privrednog kriminaliteta,  18  iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te 24 krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Savić je rekao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto  617 izvještaja protiv 583 lica, među kojima je bilo 152 povratnika  i  31  maloljetnika .
„Nepoznati izvršioci su počinili 313  krivična djela, dok je policija uspjela da rasvjetli 220, čime stopa ukupne rasvjetljenosti iznosi 79,56 odsto i  na istom je nivou kao i prošle godine “, rekao je Savić. On je rekao da materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 866.855  hiljada KM.

U proteklih devet mjeseci  je na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik ukupno evidentirano 484 prekršaja javnog reda i mira, što je manje za 6,75%  nego  tokom devet mjeseci prošle godine, rekao je načelnik Sektora policije Vladan Vasilić „Postupajući po evidentiranim prekršajima policija je izdala 349 prekršajnih naloga i podnijela  71 zahtjev  za pokretanje prekršajnog postupka “, rekao je Vasilić.

On je dodao da je u proteklih devet mjeseci  evidentirano 417 saobraćajnih nezgoda, što je više za četiri saobraćajne nezgode nego prošle godine. Od ovog broja 137 saobraćajnih nezgoda je sa nastradalim licima, što je manje za dva posto u odnosu na uporedni period 2016 godine.  Prema njegovim riječima, policija je ukupno  kontrolisala 24.951  vozilo i tom prilikom evidentirala 17.341  prekršaja,  zbog čega je izdato 16. 520 prekršajnih naloga, što je  više za 50 odsto nego prošle godine .  „Iz saobraćaja je isključeno 950 vozača , rekao je Vasilić i dodao da je zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 781 vozač,  što je više za 1,5  % više  nego   za devete mjeseci 2016. godine.

(rdioosvit)