Falsifikovao registracije za automobile pa “zaradio” krivičnu prijavu

0
Riješen problem registracije vozila u doba koronavirusa, vozači mogu odahnuti
FOTO: Ilustracija

Podnesen je izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv 43 godišnjeg Zvorničanina koji je krivtvorio dokumentaciju prilikom tehničkog pregleda vozila.

Falsifikovao tehničke preglede pa "zaradio" krivičnu prijavu

U nastavku prenosimo dopis pristigao iz Policijske uprave Zvornik:

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica V.L. (1974) iz Zvornika.

Naime, V.L. je u toku mjeseca septembra 2016. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom preduzeća, šest fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist budžeta Republike Srpske, naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za dva vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik.
Pored toga, isto lice je načinilo dva fiktivna naloga o prenosu sredstava u korist jednog preduzeća koje se bavi uslugama tehničkog pregleda vozila, koje je izvršilo tehnički pregled dva vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos novca izvršen,nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, osumnjičeno lice V.L. je počinilo krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, kojom prilikom je oštetio budžet Republike Srpske za iznos od 231,20 KM i preduzeće za tehnički pregled vozila za iznos od 130,66 KM, i tome preduzeću čiji je vlasnik i odgovorno lice, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 361,86 KM.

Navodi se u dopisu iz PU Zvornik.

(Zvornicki.ba)