OK Drina polovičnog uspjeha proteklog vikenda

0
OK Drina polovičnog uspjeha proteklog vikenda
OK Drina

Odbojkaši Drine gostovali su u Ljubinju kod istoimenog kluba u okviru četvrtog kola prve lige RS i doživjeli očekivani poraz.

OK Drina polovičnog uspjeha proteklog vikenda
OK Drina

Rezultat na kraju utakmice glasio je 3:1 u korist domaćina. Prvi set je završen na razliku poslije duge borbe Ljubinje osvaja prvi set rezultatom 31:29, Drugi set obojkaši Drine bez većih problema dobijaju rezultatom 20:25.

Kada se očekivao potpuni preokret gostiju odbojkaši Drine staju na 22 poena i gube treći set rezultatom 25: 22.

Pored fizičkog umora nastalog vožnjom autobusom punih šest sati, treći set je odbojkaše Drine slomio i psihički te su ga izgubili sa 25:18.
Ovom pobjedom ekipa Ljubinja izbila je na prvo mjesto koje djeli sa timom Majevice. Iz njih je OK Drina koja ima dvije pobjede manje.

U ovakvim uslovima za sportiste Zvornika, sve drugo osim poraza u Ljubinju bi bilo iznenađenje.

Odbojkaški vikend uljepšale su pionirke Drine koje su na gostovanju kod ekipe OK Libero u Bijeljinu upisale pobjedu rezultatom 3:0.

Skromna sredstva koje OK Drina ima na raspolaganju doprinijeli su tome da naši sportisti putuju na jednu utakmicu punih 6 sati autobusom, a odmah po stizanju u Ljubinje krenuli sa zagrijavanjem i pripremanjem za prvensvenu utakmicu.

Iako u Zvorniku imamo Aluminu jedan od najvećih privrednih giganata u cijeloj Republici Srpskoj, a spada među vodeće privredne gigante BiH.

Zvornički odbojkaši, košarkaši, rukometaši, fudbaleri, sportski pojedinci, klubovi, kulturne institucije, društveni aktivisti još uvijek nikakve koristi nemaju iako se tlo Zvornika zagađuje otpadnom lužinom, vazduh mini termoelektranom u sklopu tvornice, osim Zvorničana zaposlenih u ovom kolektivu koji zarađuju svoju platu, zajednica Zvornika, sport, kultura i sve ono što jedan grad čini gradomjoš uvijek nisu vidjeli korist od Alumine koja kako kažu “ima svoje najbolje dane”.

Za vikend se prvenstvo nastavlja, a u Zvornik stiže tim Gradiške koji ima isti broj kao i Drina.

(Zvornicki.ba)