Za manje od 10 dana kažnjeno 802 vozača na području Policijske uprave Zvornik

0
Pojačana kontrola brzine kretanja učesnika u saobraćaju na području Zvornika i okolnih opština
FOTO: Ilustracija

Za manje od 10 dana na području Policijske uprave Zvornik u sklopu akcije koju sprovodi MUP RS na regiji srednjeg Podrinja kažnjeno je 802 vozača od 1077 kontrolisanih. Navedeno je u pristiglom dopisu iz PU Zvornik.

Za manje od 10 dana kažnjeno 802 vozača na području Policijske uprave Zvornik
FOTO: Ilustracija

U nastavku u cijelosti prenosimo dopis pristigao od PU Zvornik.

Na području PU Zvornik sankcionisano 74,47% kontrolisanih učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Zvornik u toku je realizacija republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila, koje se sprovodi od 09.10.-22.10.2017. godine.

Za proteklih sedam dana provođenja republičke akcije, kontrolisano je 1077 učesnik u saobraćaju, od čega su 802 učesnika sankcionisana zbog počinjenih prekršaja, odnosno74,47% od ukupnog broja kontrolisanih učesnika.
Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 439 vozača, dok su evidentirana 363 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U toku proteklih devet mjeseci, na području PU Zvornik evidentirano je 417 saobraćajnih nezgoda. Od tog broja nezgoda, u 152 saobraćajne nezgode uzrok je bila neprilagođena brzina, što je 36,45% od ukupnog broja svih saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise.