Počela realizacija Projekta za razvoj agrobiznisa malinjaka u Zvorniku

0
Počela realizacija Projekta za razvoj agrobiznisa malinjaka u Zvorniku

Gradska uprava Grada Zvornika u saradnji sa USAID-ovim Programom podrške marginalizovanim grupama započela je realizaciju Projekta podrške razvoju agrobiznisa marginalizovanih grupa žena na području grada Zvornika. Vrijednost projekta je 60.000 KM od čega Gradska uprava obezbjeđuje 30.000 KM.

Počela realizacija Projekta za razvoj agrobiznisa malinjaka u Zvorniku

Krajem prošle sedmice izvršena je distribucija i raspodjela drvenog kolja i pocinčane žice za prvih devet korisnica projekta sa područja mjesnih zajednica Drinjače i Zelinje.

Ovim projektom 18 korisnica će kroz grant grada Zvornika i USAID-a dobiti po oko 3.300 KM za zasnivanje po jednog dunuma zasada maline.

Grant podrazumjeva refundaciju troškova korisnicama projekta za sadni materijal, drveno kolje, pocinčanu žicu, sistem za navodnjavanje, protivgradne mreže, mineralno đubrivo i hemijsku zaštitu zasada maline.
U toku ove sedmice biće okončan proces distribucije i raspodjele pocinčane žice i drvenog kolja za preostale učesnice projekta, a isporukom sadnog materijala koja će biti izvršena u prvoj dekadi novembra mjeseca, biće završena prva faza projekta.

Na proljeće 2018. godine projekat će biti nastavljen isporukom i montažom sistema za navodnjavanje i protivgradnih mreža za učesnice projekta.