“Švercovao” polovnjake iz EU pa zaradio krivičnu prijavu

0
Riješen problem registracije vozila u doba koronavirusa, vozači mogu odahnuti
FOTO: Ilustracija

Policijski službenci Policijske uprave Zvornik poslije duže akcije podnijeli su krivičnu prijavu protiv 39 godišnjeg Zvorničanina za nedozvoljenu trgovinu automobilima.

"Švercovao" polovnjake iz EU pa zaradio krivičnu prijavu
FOTO: Ilustracija

Osumnjičeni je u prethodnom periodu bavio se švercom automobila iz Europske unije u BiH, a što je zakonski zabranjeno. U nastavku u potpunosti prenosimo pristiglo saopštenje iz PU Zvornik:

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica R.R. (1978) iz Zvornika.
Naime, R.R. se sumnjiči da je u periodu od 01.01.2014. godine do 31.12.2015. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, nemajući ovlaštenje za trgovinu, iz inostranstva uvezao veći broj putničkih automobila u vrijednosti od 52.771,14 KM, koja je zatim prodavao fizičkim licima na području Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa nadležnim organima, nastaviće sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju otkrivanja i dokumentovanja i drugih krivičnih djela ili prekršaja iz ove oblasti.

(Zvornicki.ba)