Drina putuje na gostovanje Slobodi Mrkonjić Grad

0
Drina u novu sezonu bez deset fudbalera iz prethodne
U sezonu se kreće bez sedmorice na ovoj fotografiji

Fudbaleri zvorničke Drine u okviru jedanaestog kola fudbalskog šampionata Republike Srpske gostuju kod tima Slobode u Mrkonjić Gradu.

Drina putuje na gostovanje Slobodi Mrkonjić Grad
Tim koji nema poraz u gostima

Drina je uspjela poslije devet utakmica u nizu ostati neporažena i osvojiti 19 bodova, a isto toliko imaju durgoplasirana i trećeplasirana ekipa prve lige RS. U Mrkonjić Grad, Drina putuje da nastavi niz neporaženosti.

Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik, Veljko Cvijetinović o predstojećoj utakmici u Mrkonjić Gradu je izjavio:

I pored toga što na utakmicu protiv Slobode idemo bez tri standardna prvotimca (Kikić, Stupar i Molerović), ekipa je jako motivisana da nastavi niz bez poraza.
Znamo za sve jake strane protivnika i pripremali smo se cijelu proteklu sedmicu. Tim Drine je pokazao da može ravnopravno igrati sa svim protivnicima i nema razloga da Sloboda bude izuzetak.

Drina putuje na gostovanje Slobodi Mrkonjić Grad
Veljko Cvijetinović

Nadamo se svi da ćemo sutra iz Mrkonjića obradovati sve naše ljubitelje i navijače dobrim rezultatom. Rekao je Cvijetinović.

Drina je u prošlom kolu savladala favoriziranu ekipu Rudar Prijedora i potvrdila svoj kvalitet za vrh tablice fudbalskog šampionata.

Sloboda je u prošlom kolu igrala utakmicu kod lidera na tabeli tima Zvijezde Stanišići i doživjela minimalan poraz. Trenutno Sloboda zauzima šestu poziciju na tabeli sa osvojenih 15 bodova što je 4 boda manje od Drine.

(Zvornicki.ba)