Drinina omladinska košarkaška ekspidicija uspješna u Milićima

0
Za prvi tim OKK Drina Zvornik debitovali kadeti Alić, Sekulić i Tekić
Perspektivni Muhamed Alić

Za vikend je nastavljeno takmičenje područne košarkaške lige Zvornik-Bijeljina. Kadeti i pioniri KK Drina-Princip gostovali su u Milićima kod istoimenog tima i upisali pobjede.

Drinina omladinska košarkaška ekspidicija uspješna u Milićima
Pioniri KK Drina-Princip u Milicima

Ranije smo izvjestili o utakmicama podmladka drugog košarkaškog kluba našeg grada Zvornik-Basketa, koji su igrali dan ranije što možete pročitati klikom ovdje!!

Utakmice u Milićima igrale su se u nedjelju. Prvi na teren istrčali su pioniri. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, a regularno vrijeme završeno je neriješenim rezultatom 55:55.

U produžetcima bolje se snalaze mladi zvornički košarkaši i upisuju pobjedu konačnim rezultatom 57:59 u korist Drine-Prncip.
Najbolji kod pionira Drine u ovom susretu bili su Tekić i Ješić.

Drinina omladinska košarkaška ekspidicija uspješna u Milićima
Trener Igor Krajišnik daje ključne savjete pionirima za igru u produžetku

Poslije pionira na teren su izašli kadeti koji su mnogo lakše savladali svoje vršnjake iz Milića. Uz odličnu postavku Predraga Tijanića trenera Zvorničana na terenu, pobjeda gostiju bila je izvjesna tokom cijelog susreta.

Drinu je u ovom susretu predvodio raspoloženi Muhamed Alić koji je ubacio skoro pola poena za svoj tim.

Rezultat utakmice KK Milići – KK Drina-Princip na kraju je iznosio 54:69 u korist Drine. Drina je u ovom susretu bila i oslabljena za igranje Igora Cvijanovića koji je bio prehlađen na dan utakmice.

Najviše poena upisao je za Drinu Muhamed Aliž  33 poena, a pratili su ga i Strahinja Sekulić sa 16 poena i Luka Živak sa ubačenih 11 poena.Drinina omladinska košarkaška ekspidicija uspješna u Milićima
Perspektivni Muhamed Alić

Predvodnik tima kadeta u Milićima Muhamed Alić kratko je za naš portal prokomentarisao igru u Milićima:

Bila je to još jedna odlična timska igra koju je naš trener dobro postavio. Dali smo sve od sebe svi za jednog jedan za sve i onda nije teško utrpati trideset poena za tim koji tako igra. Rekao je Alić.

(Zvornicki.ba)