Predstava “Kula” igra ovog četvrtka u Domu omladine Zvornik

0

Nakon uspješno izvedene premijere i nekoliko uspješnih repriza, Pozorište mladih Zvornik i Dom Omladine Zvornik pozivaju na novo izvođenje predstave „Kula“. Predstava “Kula” igra se u četvrtak 26.oktobra od 20 sati u Domu omladine Zvornik.image-0-02-05-c8616f18777979c31a33d4fa0d01e9dce38a60dadab9df01bea936f255d7d95c-V

Ovo je priča koja je smještena u vrijeme Despotovine i vladavine Đurađa Brankovića. Ženska patnja žena vlastodržaca ispričana je kroz lik Jerine Kantakuzin – proklete Jerine. Radnja „Kule“ oživljava ratne pregovore, manipulaciju narodom, te život jedne Jerinine kule.

Produkcija ovog djela je za Pozorište mladih Zvornik, Dom omladine i Sašu Ikanovića veliki projekat sa teškim produkcijskim zadacima. Iza predstave u kojoj učestvuje 20 izvođača su mjeseci produkcijske pripreme istraživanja, vježbi scenskih borbi, časova glume i dikcije.

Autori slikarskih radova na sceni su Spomenko Đekić i Darko Lazić, a grafičku pripremu i fotografiju uradio je „Pižon“ studio. Nesebični doprinos muzičkom djelu dao je Božo Vrećo čija je pjesma „Lejlija“ glavna tema predstave, a autorska prava na muziku dali su i Pavle Aksentijević i Edin Huseinbegović.