Zvornička bolnica: Selo gori, a baba se češlja

zvornik-radnici-bolnica-12

Ljekari zvorničke bolnice i drugi zaposleni i danas su održali protesni skup iako im je zaprijećeno da će biti pokrenuti disciplinski postupci ukoliko ne obustave okupljanja, javila je dopisnica BN televizije.

Zvornička bolnica: Ustoličeni direktor Okuka jutros se zaključao u kancelariji, protesti doktora se nastavljaju

Ljekari i radnici te zdravstvene ustanove su rekli da se “Ne plaše disciplinskih postupaka” uz najavu da će okupljanja i dalje biti i da na to imaju pravo .

“Ukoliko bude pokrenut disciplinski postupak protiv nas angažovaćemo advokate”, poručio je doktor Zoran Komljenović.

On je izrazio čuđenje što i dalje ćute oni koji su odgovorni za dešavanja u zvorničkuj bolnici i što se ponašaju kao da se ništa ne dešava. Komljenović je to ilustrovao riječima “Selo gori a baba se češlja”.

Ostavke su jutros podnijeli načelnic svih odjeljenja u zvorničkoj bolnici i tako još jednom iskazali nezadovoljstvo  zbog smjene direktora te ustanove Milorada Drljevića,

Zvornička bolnica ostaje bez svih načelnika odjeljenja i rukovodilaca službi jer su oni jutros, nastavljajući svoje proteste i njihovu radikalizaciju, svoje ostavke podnijeli v. d. direktoru ove ustanove Jovanu Okuki koji nije htio da ih primi, pa su pismene ostavke ostavili kod sekretarice direktora koja ih je zavela u protokol.

Okuka nije dozvolio novinarskim ekipama da snimaju primopredaju ostavki, i pozvao je obezbijeđenje bolnice da ih udalji iz zgrade.

“Jutros smo  se svi svi skupili i podnijeli kolektivnu ostavku iz razloga što smo nezadovoljni smejnom dosasadnjeg direktora Milorada Drljevića i postavljenjen novog  Jovana Okuke. Kada smo krenuli u negovu kancelariju, on nas nije htio primiti, pa smo ih ostavili kod sekretarice, a sada idemo da obavljamo svoje redovne radne zadatke rekla je novinarima Nataša Ivanović, do sada načelnik Internog odjeljenja.

“Bolnica na ovaj način, ostaje bez načelnika koji su komandiri u odredima bolnice, mi praktično sada imamo dezorganizovane službe, ne zna se ko vodi vizitu, ko šta radi, a za sve to odgovornost će morati snositi Okuka”, kaže hirurg Goran Bjeković.

Na pitanje novinara TV BN da li očekuju disciplinke ili neke druge mjere protiv njih, on je dogovorio da ne, jer redovno dolaze na posao i ispunjavaju sve svoje radne obaveze.

Zvornički ljekari koji svaki dan protestuju od 13.oktobra, nastaviće proteste i danas tačno u podne.

(RtvBN)