Doktor Bjeković: Mi ne priznajemo autoritet i kredibilitet doktora Јovana Okuke i njegove naredbe nećemo izvršavati

Zvornička bolnica: Bura se nastavlja, ljekari najavljuju protest

Ljekari Opšte bolnice Zvornik i danas su ispred  zdravstvene ustanove održali  polučasovni informativni skup u znak podrške smijenjenom direktoru ove bolnice Miloradu Drljeviću.

Doktor Bjeković: Mi ne priznajemo autoritet i kredibilitet doktora Јovana Okuke i njegove naredbe nećemo izvršavati

Doktor  Goran Bjeković ortopedski hirurg u Opštoj bolnici je  rekao da će  nastaviti svakodnevno održavati informativne skupove  u trajanju od 15-30 minuta ispred ili u bolnici s ciljem informisanja zadravstvenih radnika i javnosti o dešavanjima u bolnici Zvornik o čemu je obavijestio i novog direktora Јovana Okuku  od koga su stigle određene naredbe  .

“Mi ne priznajemo autoritet i kredibilitet doktora Јovana Okuke i njegove naredbe nećemo izvršavati”, rekao je Bjeković i dodao da će nastaviti  sa održavanjem protesta do daljneg dok se ne ispune njihovi zahtjevi i još jednom pozvao predsjednika Republike Srpske, kao jedinog mjerodavnog, da riješi ovaj problem u Opštoj bolnici

Hirurg Zoran Komljenović izrazio je zabrinutost kako će bolnica funkcionisati u narednim danima jer su svi načelnici i pomoćnici službi i šefovi odsjeka podnijeli ostavke.

Bolnica je hijerarhijska ustanova u kojoj postoji odgovornost od višeg ka nižem,  mi sada ne znamo ni ko odgovara na tim odjeljenjima, ko vodi vizitu, ko sastavlja dnevne obaveze, mi radimo  po svojoj savjesti da  niko od pacijenata ne trpi, ali ovo je uvođenje u jednu  anarhiju i ja ne znam ko može da podržava jedan ovakav haos,  istakao je Komljenović

Komljenović je rekao da Okuka sprovodi represivne mjere  i ponovio da su dobili obavještenje  o zabrani okupljanja u vrijeme trajanja radnog vremena i da će protiv onih koji se okupljanju biti pokrenute disciplinske mjere, kao i da im je određeno kada mogu da prave pauze.

Za deset godina od kako je Drljević direktor nije bilo toliko represivnih mjera  koliko je VD direktor Okuka  sprovao  u ovih nekoliko dana, stalno su neke prijetnje, šalje nam policiju i stvara napetost, ističe Komljenović

Na pitanje da li će neki doktori odustati od ovih informativnih skupova jer novi direktor Okuka razgovara pojedinačno sa svima koji su podnijeli ostavke kako bi bili imenovani rukovodioci službi, Komljenović je rekao da je sve moguće, ali da on govori u svoje ime i da će nastaviti sa informativnim razgovorima ispred bolnice.

Komisija ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izvršila je 23. oktobra primopredaju dužnosti između novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke i bivšeg direktora Drljevića, koji nije prisustvovao radu ove komisije.

Vlada Republike Srpske razriješila je Milorada Drljevića sa funkcije direktora Opšte bolnice Zvornik, 12. oktobra, a za vršioca dužnosti imenovala Јovana Okuku, koji je juče preuzeo dužnost.

(Osvit