Košarkaši i rukometaši idu na gostovanje nadoknaditi poraze u prošlom kolu

0
Košarkaši Drina-Principa nakon gostujuće pobjede upisali i prvi domaći poraz
OKK Princip-Drina iz sezone 2017/18

Košarkaši OKK Princip-Drina doživjeli su gorak poraz u prvom kolu na domaćem terenu odtima KK Sokolac. Više od 300 ljubitelja košarke sa nestrpljenjem je očekivalo povratak prve lige košarke u Zvornik.

Košarkaši i rukometaši idu na gostovanje nadoknaditi poraze u prošlom kolu

Nažalost košarkaši zvorničkog prvloigaša su izgorijeli u ovoj utakmici i u potpunosti podbacili. Izvještaja na portalu Zvornicki.ba ranije nije bilo jer nismo dobili izjave ni od jednog našeg košarkaša, a ni trenera kojima je poraz pao teško.

Ovog vikenda košarkaši Princip-Drine gostuju u Istočnom Sarajevu kod tima Slavije. Biće ovo susret starih rivala koji su odigrali velik broj derbija u posljednjih 20 godina.

Košarkaši i rukometaši idu na gostovanje nadoknaditi poraze u prošlom kolu
Višestruki šampioni RK Drina Zvornik

Rukometaši su kao i košarkaši pomalo neočekivano doživjeli poraz od ekipe Borac2 u Zvorniku. Nije Drini pomoglo ni 11 golova Vidakovića, 6 Novokmeta, 5 Tisanovića, Savića 3, Todorvića 2 i jedan Ivanovića protiv raspoloženih Banjalučana koji su slavili sa ukupnim rezultatom 28:33.
Ovog vikenda rukometaši gostuju u Kozarskoj Dubici protiv istoimenog kluba. Rukometaši se samo nadaju da će u susret ući kompletni i dobar rezultat onda zasigruno neće izostati.

Uskoro počinje i omladinska liga za rukometaše, a RK Drina vjeruje da će se rad sa omladinskim selekcijama ove godine pokazati u prvenstvu za mlađe kategorije.

(Zvornicki.ba)