Odbojkašice Drine u seniorskom i pionirskom uzrastu liderke prvenstva

0
Zvorničke odbojkašice bez poteškoća na vrhu tabele poslije šest kola bez izgubljenog seta
Prvi tim OK Drina

Odbojkašice Drine u seniorskom uzrastu započele su svoje prvenstvo u drugoj ligi Republike Srpske grupa tri. Ovog vikenda odbojkašice su gostovale u Ugljeviku. Zvorničanke u treće kolo ulaze kao lideri na tabeli.

Odbojkašice Drine u seniorskom i pionirskom uzrastu liderke prvenstva
Prvi tim OK Drina

Blagi favorit prije utakmice bile su odbojkašice Drine, alii su na terenu pokazale da su potpuni favoriti. Prvi set zvorničke obojkašice dobile su rezultatom 13:25.

Drugi set je ujedno bio i najneizvjesniji, ali su ga Zvorničanke uspješno privele kraju rezultatom 21:25. Treći set je riješen kao i prvi bez puno muke rezultatom 16:25.

OK „RUDAR“ – OK„DRINA“ 0:3 (13:25,21:25,16:25)

Odbojkašice Drine u seniorskom i pionirskom uzrastu liderke prvenstva
Tabela – Druga liga grupa 3

Velibor Petrović lider OK Drina Zvornik zadovoljan je učinkom svih selekcija odbojkaškog kluba i kako nam je otkrio, lidersko mjesto ženskih selekcija i sam vrh muške seniorske selekcije su ono što je planirano prije početka sezone.
Pionirke OK Drina lideri su na tabele prve odbojkaške lige za ovaj uzrast grupa 4. Poslije tri odigrana kola Zvorničanke imaju upisane sve pobjede.

Ovog vikenda mlade odbojkašice gostovale su u Bratuncu kod istoimenog kluba. Meč je bio pravi odbojkaški sa puno preokreta.

Odbojkašice Drine u seniorskom i pionirskom uzrastu liderke prvenstva
Pionirke OK Drina Zvornik

Bolje utakmcu su otvorile pionirke Drine koje prvi set dobijaju rezultatom 21:25, u drugom setu bolju igru pokazale su domaće odbojkašice koje ovaj set dobijaju razultatom 25:20.

Treći set dobijaju Zvorničanke rezultatom 25:19, a u četvrtom setu Bratunčanke uzvraćaju istim rezultatom. Igrao se i peti zlatni set koji se igra do 15 poena.

Posljednji set je bio prepun neizvjesnosti kao i cijela utakmica. Tek u produžetku seta, više snage i znanja imaju pionirke Drine koje ovaj set dobijaju sa 17:15 u svoju korist i upisuju drugu pobjedu izdvije utakmice prvenstva.

ŽOK„BRATUNAC“ – OK „DRINA“ 2:3 (21:25,25:20,19:25,25:19,15:17)

Odbojkašice Drine u seniorskom i pionirskom uzrastu liderke prvenstva
Tabela pionirkse lige grupa 4

Zadovoljan učinkom odbojkaških selekcija je i Mladen Subotić, prvi trener seniroske ženske selekcije. O utakmicama  ženskih selekcija ovog vikenda Subotić je za naš portal izjavio:

Djevojke su fenomenalno odigrale. Ispoštovale su sve što sam im rekao i što smo se dogovorili prije utakmice. Sve će više napredovati tokom narednih utakmica kako bi ostvarile zacrtani cilj, a to je ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

Zahvalio bih se domaćinu na gostoprimstvu i fer i korektnoj igri. Ovom prilikom bih istakao i pobjedu Pionirske selekcije u derbi susretu trećeg kola protiv ekipe Bratunca.

Zvornik još jednom pokazuje i u ovoj sezoni da je podneblje koje ima talentovanu omladinu za sport. Sve što je potrebno za napredak i razvijanje odbojke ka višem nivou jesu finansijska sredstva koja bi trebali obezbjediti privredni subjekti koji koriste resurse Zvornika.

(Zvornicki.ba)