Nesavjesnim radom u službi oštetio Šumsko gazdinstvo za više od 22 hiljade KM

0
Počela isplata egzistencijalne boračke naknade za demobilisane borce ARBiH mlađe od 57 godina
FOTO: Ilustracija

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“ navodi se u dopisu pristiglom iz Policijske uprave Zvornik. U nastavku prenosimo Dopis u cijelosti:

Nesavjesnim radom u službi oštetio Šumsko gazdinstvo zaviše od 22 hiljade KM
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica M.K. iz Zvornika, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo  Nesavjestan rad u službi“.
Naime, lice se sumnjiči da u vremenskom periodu od 16.09.2016. godine do 25.07.2017. godine, u svojstvu odgovornog lica nadležnog Šumskog gazdinstva, nije aktivirao instrumente obezbjeđenja plaćanja (mjenice i naloge) koje je u Šumsko gazdinstvo položilo preduzeće iz Banja Luke, kao garancije za uredno plaćanje po ugovorima o kupoprodaji drvnih sortimenata, zaključenim između Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske“ kao
prodavca i preduzeća iz Banja Luke kao kupca.
A po kojima je roba isporučena, a prema ispostavljenim fakturama kupac je bio u obavezi da izvrši plaćanje koje nije izvršeno u predviđenom roku, već je nastavljeno sa isporukom drvnih sortimenata kupcu, čime je osumnjičeni svjesno prekršio zakon i pravila poslovanja, obzirom da kupac nije izvršio ugovorene obaveze, te da je ostao dug po osnovu isporučene a neplaćene robe u iznosu od 22.988,29 KM, za koji iznos je oštećeno navedeno javno preduzeće.

(Zvornicki.ba)