Narodna biblioteka Zvornik: Promocija romana „ Lajkovčanka“

0
Narodna biblioteka Zvornik: Promocija romana „ Lajkovčanka“

Narodna biblioteka Zvornik je prije pet godina proširila svoju djelatnost i na izdavaštvo. Prema riječima direktorice Nege Stjepanović , na ovogodišnjem 62 Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, Narodna biblioteka je predstavila svoje najnovije izdanje roman „ Lajkovčanka“ od autora Velje Žunjića.

Narodna biblioteka Zvornik: Promocija romana „ Lajkovčanka“

„Veliki broj poznatih autora iz Srbije koji su bili prisutni tokom promocije romana „ Lajkovčanka“ izrazili su želju da ubuduće budu dio naše priče i da im biblioteka u Zvorniku odnosno NBZ izdavaštvo bude ,ako ne samostalni onda suizdavač njihovih narednih dijela, ističe Stjepanovićeva.

Ona je dodala da je Narodna biblioteka ponosna što je iskazano takvo interesovanje kod autora , te podsjetila da su samo dvije biblioteke imale mogućnost predstavljanja svog rada na sajmu knjiga u Beogradu. „ Naša biblioteka je imala tu čast da se predstavi na štandu Ministarstva prosvjete i kulture i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji“ rekla je Stjepanovićeva.
02-11-2017-Biblioteka-1-300x180 Narodna biblioteka Zvornik: Promocija romana „ Lajkovčanka“
Ona je dodala da je predstavljanje romana iskorišteno i za predstavljanje rada Narodne biblioteke, ali i samog grada Zvornika i njegovog potencijala. Direktorica Narodne biblioteke je podsjetila da je prva knjiga koju je biblioteka izdala , odnosno bila suizdavač knjiga „ Pjesme šaputanja“ od Zorana Dašića Daše , frotmena grupe „ Legende“ .

(radioosvit)