Nema više popusta prilikom registracije!?

0
Riješen problem registracije vozila u doba koronavirusa, vozači mogu odahnuti
FOTO: Ilustracija

Nema više popusta prilikom registracije i osiguranja vozila. Vlasnici više neće imati pravo na besplatne tehničke preglede, bonove za gorivo ili povrat uplaćene premije.

Nema više popusta prilikom registracije!?
FOTO: Ilustracija

Baš zbog takve prakse, povećani su troškovi osiguravajućih društava, poručuju iz Agencije za osiguranje RS. Zato su se odlučili na rigoroznije mjere i kontrole.

– Smjernice su donesene u cilju dodatne zaštite lica koja imaju pravo na osiguravajuće pokriće i naknadu iz osiguranja, kao i u cilju dobrobiti industrije osiguranja sprečavanja nedozvoljene prakse – navode iz Agencije za osiguranje RS.

Za one koji ne budu poštovali nove smjernice slijede paprene kazne, od 3 000 do 20 000 maraka. Osiguravajuće kuće ne vide smisao novih pravila.

Ovakav potez uticaće i na osiguranike, kažu u Dunav osiguranju.
– Društva na taj način postaju nelikvidna i nesolventna i ne pune se garantni fondovi osiguravajućih društava. Istovremeno, osiguranici mogu biti nezadovoljni pri isplati šteta, jer se tada na određen način ugrožava samo isplata – pojašnjava Bojan Popović, izvršni direktor za osiguranje u Dunav osiguranju.

Ni građanima se ne dopada nova odluka. Kažu da je situacija takva, da se ne može skoro ništa platiti, ako nema rata i popusta.

Agencija za osiguranje i Udruženje društava razmjenjivaće informacije, ali i detaljno pratiti indikatore na tržištu. Konstantno će se obavljati i kontrola.

Novi zakon o osiguravajućim društvima, juče je stupio na snagu.

(srpskacafe)