Fudbaleri Drine danas gostuju u Foči kod tima Sutjeske

0
Drina u novu sezonu bez deset fudbalera iz prethodne
U sezonu se kreće bez sedmorice na ovoj fotografiji

Danas se igraju utakmice trinaestog kola prve fudbalske  lige RS, a fudbaleri Drine gostuju u Foči kod tima Sutjeske.

Fudbaleri Drine danas gostuju u Foči kod tima Sutjeske
Tim koji nema poraz u gostima

Mlađi zvornički prvoligaš Napredak iz Šepka dočekuje tim Rudara iz Prijedora, trenutnog lidera fudbalskog prvenstva.

Drine je ostvarila uspjeh u prošlom kolu na gostovanju u Etno selu Stanišići kada se pomalo neočekivano vratila neporažena.

Šef stručnog štaba Veljko Cvijetivnović o gostovanju u Foč i današnjoj utakmici je izjavio:
Pokušavamo ekipi zadržati pobjednički duh, motivisati ih dodatno za ovo gostovanje i nastaviti niz nepobjedivosti koji traje od drugog kola fudbalskog prvenstva. Dolazi nama sada ciklus igranja po teškim terenima zbog vremenskih nepogoda.

Fudbaleri Drine danas gostuju u Foči kod tima Sutjeske
Veljko Cvijetinović

Pokušavao se pripremiti i za taj vid problema i prilagoditi uslovima koji nam predstoje. Ove sedmice radili smo dodatno na uigravanju prekida, a vjerujem da uz dobru igru i maksimalno zalaganje fudbalera na terenu za očekivati je da i u ovom segmentu igre sa prekidima proradimo. Putujemo kompletni poslije dugo vremena i očekujem da se vratimo neporaženi. Rekao je Cvijetinović.

Kapiten Aleksandar Kikić, kratko je prokomentarisao današnji susret koji će se odigrati u Foči:

Idemo pokušati nastaviti seriju dobrih rezultata. Biće tesko jer će Sutjeska dati sve od sebe da dođe do bodova, ali mi imamo svoj plan i nadamo se dobrom rezultatu. Ekipa je kompletna,dobro se radi i u Foču putujemo sa puno optimizma. Izjavio je Kikić.

Najbolji golman prve lige zasigurno je “vratar” Drine Jovan Vićić koji je “velika” brana i noćna mora za sve protivničke napadače. Pred utakmicu u Foči Vićić se osjeća, zdravo i spremno te je o očekivanjama kod tima Sutjeske rekao:

Očekuje se jako teška utakmica u Foči, prije svega zbog vremenskih uslova u posljednje vreme. Na našem terenu smo u prvom dijelu prvenstva igrali neriješeno.

Fudbaleri Drine danas gostuju u Foči kod tima Sutjeske
Jovan Vicic

Oni su jako tvrda ekipa i očekujem malo šansi na utakmici. Ipak mi idemo rasterećeno jer imamo odličan bodovni saldo, naročito posle utakmice u Stanišićima. Nadam se da ćemo odograti taktički jako dobro i mislim da je to najbitnije te da se sutra vratimo sa bodovima u Zvornik. Rekao je Vićić.

Univerzalac koji igra skoro sve pozicije osim golmanske je Elvir Majlović koji o gostovanju u Foči kaže:

Očekuje nas sigurno teška utakmica protiv ekipe Foče. Ova utakmica je bitna i njima i kao i nama.

Sigurno da su oni pod većim pritiskom jer trebaju im bodovi za bijeg iz donjeg dijela tabele, a mi idemo da nastavimo naš niz bez poraza.

Fudbaleri Drine danas gostuju u Foči kod tima Sutjeske
U jurenju Majlovića po terenu ptoivnički fudbaleri znaju i zaplivati

U ekipi je fantastična atmosfera, spremali smo se dobro ovu sedmicu i nadamo se dobrom rezultatu. Uz dobar pristup i malo sreće sigurno da možemo nastaviti taj niz bez poraza i vratiti se kući u jos boljoj atmosferi. Rekao je Majlović.

Drina je trenutno treća na tabeli sa 23 osvojena boda dok tim Sutjeske zauzima deseto mjesto sa deset osvojenih bodova.

(Zvornicki.ba)