PDP održao Sabor u Zvorniku, predsjednik PDP-a u Zvorniku Darko Pašalić

0
Podijele u zvorničkom DNS-u donijele novu stranku i gašenje zvorničkog PDP-a
Borenović Zvornik posjećivao od izbora do izbora

Novi predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zvornik je Darko Pašalić. Nakon povjereništva i mnogo turbulencija u gradskom odboru PDP-a u Zvorniku, večeras je održan gradski sabor.

PDP održao Sabor u Zvorniku, predsjednik PDP-a u Zvorniku Darko Pašalić

Predsjednik PDPa Branislav Borenović ptisustvovao je saboru i najavio da će se Gradski odbor PDP-a u Zvorniku u narednom periodu maksimalno posvetiti sređivanju stanja u  kojem će PDP biti mnogo prisutniji.

Predsjednik GO PDP Zvornik, Darko Pašalić je rekao da je na Saboru izabran Gradski odbor od 22 člana, koji će, prema Statutu, u narednom periodu biti proširivan. Na Saboru za potpredsjednike Glavnog odbora izabrani su Goran Škiljević, Radenko Rikić i Dragan Ristić.
Pašalić je rekao da će u Zvorniku biti nastavljen intenzivan rad na formiranju mjesnih odbora.

Saboru zvorničkog PDP-a prisustvovao je i potpredsjednik ove partije Slaviša Marković.

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je večeras u Zvorniku da je za PDP taj grad od strateškog značaja i ima mnoge potencijale, te da je jedna od rijetkih sredina u Republici Srpskoj u kojoj opozicija ne postoj

“PDP je izuzetno zainteresovan da se ovdje predstavi kao politička opcija koja ima mnogo toga novog da ponudi, jer je sve ono što se do sada dešavalo bilo upakovano u druge političke stranke istog sadržaja”, rekao je Borenović Srni nakon sjednice Sabora Gradskog odbora PDP-a Zvornik.

On kaže da PDP želi da Zvorniku i Republici Srpskoj pruži kvalitetan i potpuno novi politički i ekonomski način primjeren mirnoj i stabilnoj Republici Srpskoj.

“Nevjerovatno je da je Zvornik jedna od rijetkih sredina u Republici Srpskoj u kojoj opozicija ne postoji”, rekao je Borenović i dodao da ima osjećaj da su u lokalnom parlamentu svi na jednoj, vladajućoj strani.
Svojom aktivnošću, ističe Borenović, PDP će da preuzme vrlo zahtjevnu ulogu opozicionog djelovanja kojom hoće da se, snagom argumenata, programa i planova za obnovu Zvornika i Republike Srpske, nametne kao ekipa ozbiljnih ljudi.

On je naglasio da je na Saboru Gradskog odbora PDP-a predstavio jednim dijelom program obnove Republike Srpske – ekonomske, moralne i programske, kao i neophodnost stvaranja politički stabilnog okvira u kojem mora da bude puno poštovanje vladavine prava.

PDP je u Zvorniku na posljednjim lokalnim izborima održanim 2016.godine osvojio nedovoljan broj glasova za ulazak u Skupštinu grada Zvornik.

(BNtelevizija/Zvornicki.ba)