(FOTO) Povjereništvo SDA Zvornik održalo zvanične sastanke sa predstavnicima MIZ Zvornik i gradonačelnikom Grada

0

Saopštenje za javnost Povjereništva Stranke demokratske akcije Zvornik, koje Vam u cijelosti prenosimo:

U okviru redovnih aktivnosti i prethodno usvojenih zaključaka Povjereništva OO SDA Zvornik, danas su članovi istog u cilju pripremanja za unutarstranačke izbore, upoznavanja javnosti društvenog, kulturnog i političkog života o dosadašnjim, kao i narednim aktivnostima bili u radnoj posjeti Medžlisu islamske zajednice Zvornik i u posjeti gradonačelniku Grada Zvornik.

sastanak sa Mezdlisom

U Medžlisu islamske zajednice Zvornik, domaćine, odnosno predsjednika Mustafu ef. Muharemovića i Glavnog imama MIZ Zvornik Harisa ef. Mustajbašića članovi Povjereništva upoznali su sa dosadašnjim aktivnostima nakon uvođenja povjereništva te izrazili želju da, kao i do sada, za korektnom saradnjom i svakoj vrsti pomoći ovoj vjerskoj zajednici i vjernicima kao legitimni predstavnici bošnjaka u Zvorniku. Također, istaknuto je da u narednom periodu treba doći do češćih ovakvih zajedničkih sastanaka, jer obje institucije imaju zajedničkih dodirnih tačaka, a posebno jer u društvenom, kulturnom i političkom smislu predstavljaju bošnjački narod, odnosno pripadnike Islamske vjere, i kao takvi moramo svi zajedno raditi na jedinstvu, slozi i obostranoj pomoći našem narodu.

Naravno od domaćina istaknuto je da su oni spremni razgovarati sa svim političkim predstavnicima našeg naroda koji imaju za cilj “borbu” za bolji i uspješnijih život svih Bošnjaka u Zvorniku. Povjereništvo je posebno istaklo da će se, kao i do sada, SDA uvijek zalagati za bolji položaj Islamske zajednice u našem društvu a posebno u vidu konkretne pomoći od strane predstavnika u Skupštini grada Zvornika.

Istog dana održan je i sastanak sa grodonačelnikom Grada Zoranom Stevanovićem, gdje je bilo govora dosadašnjoj političkoj situaciji a posebno učešće SDA u daljem radu u Skupštini Grada Zvornik kao i općem položaju Bošnjaka u ovom Gradu.

sastanak sa Zoranom 2

Prvi čovjek Zvornika izrazio je želju da i ubuduće zajedničim snagama nastavi sa dobrom saradnjom, dok su predstavnici Povjereništva od gradonačelnika tražili veću zastupljenost Bošnjaka, odnosno bošnjačkih Udruženja u budžetu Grada, te pored toga dogovoreno je niz projekata koje će SDA zajedno sa gradonačelnikom realizovati u ovoj kao i narednoj godini. Pored navedenog Povjereništvo je održalo i redovni sastanak, gdje su rezimirani rezultati dosadašnjeg rada, a posebno rezultati obilaska terena i imenovanje koordinatora u Mjesnim odborima. Za protekla dva mjeseca kako funkcioniše Povjereništvo, jednoglasan je zaključak, da je mnogo toga urađeno, čak i više nego u protekle tri do četiri godine. Jedan od zaključaka sastanka je taj da se nastave aktivnosti na reevidenciji članstva kao i da se u što kraćem roku provedu izbori, a uskoro je u prostorijama kancelarije u Zvorniku planiran i jedan prošireni sastanak sa svim nevladinim bošnjačkim Udruženjima, gdje će im biti prezentovan dosadašnji , kao i budući ciljevi Stranke u Zvorniku – stoji u saopštenju Povjerništva SDA Zvornik.

Saopštenje potpisali:

Samir Baćevac, predsjednik Povjereništva,

Edvin Grahić, član

Rahman Nukić, član

Mersad Mehmedović,

član Elmedin Bošnjak, član