U prelijepom ambijentu i pomoć organizacije World Vision otvoren Trg Malog princa

0
U prelijepom ambijentu i pomoć organizacije World Vision otvoren Trg Malog princa

U Zvorniku je danas otvoren “Trg Malog princa”, u okviru projekta Dani dečje kulture “Mali princ”, koji su počeli pre tri dana. Projekat je realizovala Svetosavska omladinska zajednica (SOZ) Zvornik, a finansirala organizacija “Vrld vižn”.

U prelijepom ambijentu i pomoć organizacije World Vision otvoren Trg Malog princa
Predsednik SOZ Stanislav Tomić rekao je novinarima da je Zvornik dobio “Trg Malog princa”, koji je možda jedinstven u svetu jer je na sredini Trga urađena slika “Malog princa” u “3D” anamorfozi, koja bi tu trebalo da ostane trajno.

– Ideja otvaranja ovog trga stara je tri godine i napokon smo uspeli da je realizujemo uz pomoć `Vrld vižna`” – rekao je Tomić.

Podsetivši da je crtež Malog princa rađen u akrilnim bojama, Tomić je rekao da je cilj da crtež što duže ostane u prvobitnom stanju i da traje.
– Kada izbledi ili bude oštećen od mnogobrojnih koraka koji mu najviše štete, obnavljaćemo crtež, jer Mali princ treba da što duže `ostane` sa Zvorničanima – rekao je Tomić.

Na ovom trgu nastupio je mladi hor Prvog pevačkog društva “Izvornik” iz Zvornika.

Tomić je podsetio da je, u okviru projekta Dani dečje kulture u Zvorniku, juče održan sportski dan za decu, dok je istog dana u Osnovnoj školi “Sveti Sava” nastupio književnik Tode Nikoletić.

– U okviru ovog projekta održana je i radionica za učenike prvog razreda na temu saobraćajna pravila za pešake, kao i radionica lepog ponašanja i govora koja je obuhvatila svu zainteresovanu decu – pojasnio je Tomić.

(Blic.rs)