Branjevo: Uhapšen švercer tekstilne robe

0
Dvadesetogodišnjak omogućio drugim licima uživanje opojne droge
FOTO: Ilustracija

Lišeno slobode lice zbog krivičnog djela „Krijumčarenje“ naslov je pristiglog dopisa iz Policijske uprave Zvornik. Prema pristiglom dopisu iz PU Zvornik u ponedjeljak je u mjestu Branjevo uhapšen J.A. iz Srbije koji se bavio krijumčarenjem tekstilne robe iz Srbije u BiH.

U nastavku prenosimo Dopis u potpunosti:

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk su na osnovu operativnih saznanja, preduzimajući određene operativno-taktičke mjere i radnje u cilju sprečavanja krijumčarenja tekstilne robe, 06.11.2017. godine, oko 17,50 časova, na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, u mjestu Branjevo, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Peugeot“, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali J.A. iz R.Srbije.

Prilikom kontrole i pregleda vozila, u istom je pronađena veća količina tekstilne robe za koju lice nije imalo potrebnu dokumentaciju. Od strane policijskih službenika, lice J.A. je lišeno slobode. Prilikom kriminalističke obrade utvrđeno je da J.A. tekstilnurobu prevozi iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, krijući robu u putničkom automobilu, gdje na taj način izbjegava carinsku kontrolu, nakon čega istu skladišti upomoćni objekat u mjestu Pilica, grad Zvornik.
Izvršenim uviđajem, policijski službenici su u pomoćnom objektu u mjestu Pilica, grad Zvornik, pronašli veću količinu tekstilne robe, čija procjenjena vrijednost od strane nadležnih organa iznosi oko 11.257,00 KM.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

Policijski službenici preduzimaju dalje zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Krijumčarenje“.

Navodi se u dopisu pristiglom iz PU Zvornik.