Zbog bolesti ljekara ne rade ambulante na području opštine Mali Zvornik

0
Zbog bolesti lekara ne rade ambulante na području opštine Mali Zvornik

Zbog bolesti četiri ljekara malozvorničkog Doma zdravlja, od ukupno 12, koliko ih je zaposleno u ovoj ustanovi, privremeno su prestale da rade terenske zdravstvene ambulante u selima na području opštine.

Zbog bolesti lekara ne rade ambulante na području opštine Mali Zvornik

Iz istog razloga, do daljeg neče biti moguć ni ultrazvučni pregled odraslih, dok će ginekološki i pregledi dece moći da se urade, potvrđeno je iz Doma zdravlja. Pošto trenutno nema mogućnosti da se angažuju drugi lekari, predsednik opštine Zoran Jevtić uputio je izvinjenje svim građanima i izrazio žaljenje što je ovaj problem nastao pred početak sezone gripa.
– Mi trenutno nemamo zakonsku mogućnost za prevazilaženje nastale situacije jer je novog lekara moguće angažovati tek nakon bolovanja zaposlenog dužeg od 30 dana. Ovo je situacija koju nismo mogli da predvidimo i, nažalost, zadesila nas je pred sezonu gripa – kaže Jevtić i dodaje da se nada da će problem biti rešen i pre tog roka.

U Domu zdravlja su potvrdili ove informacije uz obaveštenje da pacijenti iz Velike Reke, Culina, Donje Trešnjice, Radalja, Donje Borine i Brasine mogu telefonom zakazati pregled kod lekara, dok će svi hitni slučajevi biti primani tokom 24 sata uz uobičajenu proceduru.

(Blic.rs)