Šezdesettrogodišnjak iz Šekovića otišao na masažu u Zvornik pa ostao bez 800 KM

0
Prevaranti nude besplatne masaže, dok izmasiraju ukradu i tri prstena
FOTO: Ilustracija

Prema pristiglom dopisu iz Policijske uprave Zvornik dogodila se teška krađa koja je rasvjetljena.

Šezdesettrogodišnjak iz Šekovića otišao na masažu u Zvornik pa ostao bez 800 KM
FOTO: Ilustracija

Šezdesettrogodišnjak iz Šekovića otišao je na masažu u privatnoj kući u Zvorniku kod državljanke Srbije. Prilikom masaže došlo je do omamljivanja 63godišnjaka iz Šekovića, a kada se osvjestio kod sebe više nije imao novac. Pored novca Šekovljanin je ostao i bez mobilnog telefona.

U nastavku prenosimo pristigli dopis iz PU Zvornik, povodom ovog događaja:

Rasvijetljeno krivično djelo „Teška krađa“

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica S.B. iz R. Srbije, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Teška krađa“.
Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policijski službenici PS Zvornik su identifikovali lice S.B. koje se sumnjiči da je 13.10.2017. godine, u iznajmljenoj kući u ulici Majevička, grad Zvornik, pozvala u kuću šezdesettrogodišnjaka iz Šekovića, pod izgovorom da ista pruža usluge masiranja, nakon čega je oštećenog uz upotrebu određenih sredstava dovela u besvjesno stanje i istom otuđila određenu količinu novca i mobilni telefon, čime je oštećenom pričinila materijalnu štetu od oko 800 KM.

Navedeno je u dopsu pristiglom iz policije. Još uvijek nije poznato da lie je državljanka Srbije imala još “mušterija” za masažu u prethodnom periodu.

(Zvornicki.ba)