Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović

0
Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović
FOTO: SportDC

sepak drina sepak1

U gradskom derbiju u Zvorniku Drina je lako došla do bodova protiv Napretka u Donjem Šepku. Na prvi pogodak čekalo se svega sedam minuta, kada je dobru akciju Drine po desnoj starni započeo Kostić i dodao loptu do Stjepanovića koji je prebacuje na drugu stativu gde je uklizao Dragutinović i matirao golmana domaćih Arnautovića.

Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović
FOTO: SportDC

U 49. minutu Ćulum je odlično uposlio Majlovića koji sa ivice šesnasterca odlično šutira i pogađa donji desni ugao gola Napretka.

drina sepak 2nasl

Nakon drugog gola Drina je zaigrala još ofanzivnije i preko Stjepanovića u 62. minutu došla do trećeg gola nakon dobrog prodora sa desne strane. Ista akcija viđena je i u 73. minutu kada je isti igrač dobro primio loptu sa desne strane i po četvrti put matirao Arnautovića.

NAPREDAK (DŠ) – DRINA

0:4 (0:1)

DONjI ŠEPAK. Stadion Napretka. Gledalaca: 100. Sudija: Siniša
Lazić 7 (Prijedor). Strelci: Dragutinović u 7, Majlović u 49,
Stjepanović u 62. i 73. Žuti kartoni: Mitrović (Napredak), Musić
(Drina).
NAPREDAK (DŠ): Arnautović 5 , Matić 5, Trifković 5, Mijailović5,5, Veselinović 5, Sladoje 5, Jevtić 5,5 (od 65. Lukić -), Mitrović 5,Jovanović 5, Marić 5 (od 65 Petrović -), Stojanović 5,5 (od 82. Simić
-).
DRINA: Vićić 7, Musić 7, Vasiljević 7,5, Stjepanović 7,5, Kikić 7, Marković 7 (od. 46. Majlović 6,5), Dragutinović 7, Jokić 7, Kostić 7, Molerović 7 (od 60. Krstić 6) , Ćulum 7 ( od. 73. Stupar 6).

Igrač utakmice: Ognjen Stjepanović (Drina) 7,5.

Napisao i ocijenio R.Jokić.

O samoj utakmici u Šepku za portal Zvornicki.ba osvrnuo se prvi čovjek struke FK Drina Zvornik Veljko Cvijetinović:

Ovo je utakmica u kojoj je ekipa stavila tačku na gostujućim utakmicama u ovoj polusezoni gdje je ostvarila impozantan rezultat od 6 pobjeda, 2 nerešene utakmice i nijedan poraz.

Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović
Šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović nastavio sa svojim timom niz od 14 utakmica bez poraza

U Šepku je ekipa pokazala veći kvalitet u odnosu na komšije što je i rezultatski dokazala. Još više raduje činjenica da je od 18 igrača, 16 iz Drine škole, a od tog broja njih 12 je ispod 21 godine. Utakmiaca u kojoj smo iz nekoliko kvalitetnih akcija mogli još ubjedljivije pobjediti. Čestitam igračima na maksimalnom zalaganju. Pokazali su kako kompaktnost donosi rezultat. Rekao je Cvijetinović.

Najbolji igrač na terenu danas je bio bez dvojbi Ognjen Stjepanović koji je asistirao za prvi pogodak i postigao treći i četvrti gol. o Samoj utakmici i igri u gradskom derbiju Stjepanović je rekao:
Teška utakmica je iza nas, ali smo pokazali da smo ekipa koja zna šta hoće i kada uđemo kako treba u utakmicu mislim da nam teško koja ekipa može parirati, drago mi je sto sam postigao dva gola, a bilo je prostora za bar još jedan.

Drina ide u Stanišić nastaviti niz nepobjedivosti
FOTO: U akciji Ognjen Stjepanović

Jako mi je drago i što sam vratio asistenciju Dragutinoviću iz prvog derbija u prvom dijelu sezonu. Sve u svemu dobra utakmica i moram biti zadovoljan igrom mog tima i mene samog u njemu. Rekao je Stjepanović.

Mladi Dragutinović postigao je priv gol u današnjem gradskom derbiju, poseban motiv imao je ovaj mladi fudbaler koji je prvi gradski derbi morao ranije završiti zbog crvenog kartona. O utakmici u Šepku Dragutinović je izjavio:

Prezadovoljan sam svime danas jer smo ostvarili najubjedljiviju gostujuću pobjedu do sada. Najvise mi je drago jer smo nastavili niz od 14 utakmica bez poraza, a normalno i da sam presretan zbog gola koji je načeo naše rivale u današnjoj utakmici. Najvažnija su tri boda od svega. Rekao je Dragutinović.

Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović
Ćulum, Majlović i Dragutinović – FOTO: Arhiv

Poslije današnjeg gradskog derbija, vjerovatno posljednjeg u ovoj sezoni tim Drine ostao je na trećem mjestu prvoligaškog karavana dok je Napredak zakucan na dnu sa osam osvojenih bodova.

Drina ubjedljiva u gradskom derbiju, zablistao Ognjen Stjepanović
Tim koji ne zna za poraz 14 utakmica u nizu

(Zvornicki.ba)