Od 27. novembra do 2. decembra kontrola tehničke ispravnosi vozila i posjedovanja zimske opreme

0
Dvadesetogodišnjak omogućio drugim licima uživanje opojne droge
FOTO: Ilustracija

Od 15 novembra stupila je na snagu zakonska obaveza za vozače o upotrebi zimske opreme bez obzira na uslove na putu . Inspektor u Sektoru policije Policijske uprave Zvornik Bojan Mirković je rekao da svi učesnici u saobraćaju, do 15. aprila, moraju imati obaveznu zimsku opremu na vozilima.

Od 27. novembra do 2. decembra kontrola tehničke ispravnosi vozila i posedovanja zimske opreme
FOTO: Ilustracija

On je najavio da će od 27 novembra do 2. decembra biti sprovedena republička akcija tehničke ispravnosi vozila i posjedovanja zimske opreme na području PU Zvornik. U ovoj akciji vršit će se sankcionisanje vozača koji ne posjeduju zimsku opremu i koji upravljaju tehnički neispravnim vozilom.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je da je na području Policijske uprave Zvornik u oktobru ove godine ukupno evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, što je za 16% u odnosu na isti period prošle godine manje.

On je naveo da je u oktobru bilo 15 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, što je manje za tri saobraćajne nezgode nego u oktobru prošle godine.
Prema njegovim riječima, bila je jedna saobraćajna nezgoda sa jednim poginulim licem, osam sa teško povrijeđenim i šest saobraćajnih nezgoda sa lakše povrijeđenim licima.

„Na području ove policijske uprave u oktorbu je kontrolisano 3.387 vozača i vozila i evidentirano 2.385 prekršaja“, rekao je Vasilić.

On je dodao da je u oktobru iz saobraćaja isključeno 54 vozila i to 112 vozača, od kojih je 80 vozača bilo pod dejstvom alkohola, što je više za 31 vozača, ili za 63 odsto nego u oktobru 2016. godine.

(radioosvit)