KOALICIJA ZA POZITIVAN ZVORNIK: Spektakularnim koncertom obilježili Međunarodni dan tolerancije

0
KOALICIJA ZA POZITIVAN ZVORNIK: Spektakularnim koncertom obilježili Međunarodni dan tolerancije
FOTO: Radioosvit

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u Domu omladine održan je koncert u organizaciji  Koalicije „ Za pozitivan Zvornik“

koalicija-koncert 2koalicija-koncert 10

Koncert je izazvao veliko interesovanje građana Zvornika koji su ispunili salu do poslednjeg mjesta. Na koncertu su učestvovali  Osnovna muzička škola, Dječiji  hor „ Izvornik“, folklorna sekcija Međunarodnog  foruma solidarnosti Emmaus, predstavljena je i izložba slika Mirzeta Mustafića, dok su  učenici ugostiteljskog smjera Srednje škole „ Petar Kočić“, članice Koalicije „ Za pozitivan Zvornik“  pripremili zakusku za posjetioce.

                                                   koalicija- koncert 9

Elma Mustajbašić ispred Koalicije za pozitivan Zvornik  je rekla da je  jako važno obilježiti Međunarodni dan tolerancije u ovim našim prostorima balkanskim i djelovati preventivno radi neočekivanih ispada ili govora mrzžnje koji može da poremeti mir u ovoj sredini.

Ovo je veče harmonije , različitosti i uvažavanja. Ovaj koncert je prilika da na scenu izađu različiti uzrasti, različiti ljudi, različito obučeni a u suštini svi smo ljudi sa jednakim pravima  i jednakim željama za nekim ljepšim životom i suživotom.

                                                     izvornik- djeciji hor 1

Prisutne gledaoce oduševio je Dječiji hor Izvornik pod dirigentskom palicom Hristijane Sandić . Četrdeset mališana izvelo je tri numere. Hristijana sandić kaze da su rado prihvatili poziv da održe mini koncert za Međunarodni dan tolerancije.

Ono što se trudim sa djecom na  probam, pored pjevanja,  jeste da izrastu u dobre  ljude, da im  ukažem na to koliko je važno biti dobar i kulturan covjek , koliko je vazno poštovati druge , a ovo veče pokazuje da tome i težimo istakla je Sandićeva

Svoje radove kroz izložbu slika predstavio je i Mirzet Mustafić koje će sugrađani moći pogledati u narednih sedam dana.

                                                                          koalicija - koncert 7

“Drago mi je da je ova izložba otvorena vešeras u sklopu Međunarodnog dana tolerancije. Ovo je moje deveto izlaganje u Zvorniku, s tim da je poslednja izložba bila prije dvadeset šest godina. Sve slike su rađene u ulju, i nastale su od perioda kada  sam se vratio u Zvornik” rekao Mustafić.

                                             Marija Perić učenica IV – 5 Medicinske škole u Zvorniku podsjetila je da su u utorak  članice Koalicije „Za pozitivan Zvornik“ i predstavnici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Udruženja Međunarodni forum solidarnosti Emmaus, u saradnji sa misijom OSCE-a  organizovali radionicu na temu tolerancija.

koalicija-koncer12koalicija - koncert 8

U radionici koja je bila  interaktivna  učenici škole Petar Kočić i mališani Emmausa porukama i simbolima mira  oslikavali majice, pravili panoe i ramove.

                                                    koalicija - koncert 6
U okviru programa nastupili su i učenici Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina “ Zvornik   , dok su članovi  folklorne  sekcije Međunarodnog  foruma solidarnosti Emmaus izveli splet narodnih igara . Učenici ugostiteljskog smjera Srednje škole „ Petar Kočić“, za sve prisutne nakon koncerta pripremili  su zakusku.

(radioosvit)