U Novom Sadu divlja svinja protutnjala gradom u Kalesiji odstrijelili kapitalan primjerak vepra

0
U Novom Sadu divlja svinja protutnjala gradom u Kalesiji odstrijelili kapitalan primjerak vepra
FOTO: NKP

Prije nekoliko dana noć u Novom Sadu obilježila je divlja svinja izazvala haos u Novom Sadu kada je protutnjala samim centrom grada. Videozapisi pokazuju zbunjenost divlje svinje koja trči ulicama Novog Sada. Dvilja svinja obilježila je jutro u Kalesiji koja se nalazinedaleko od Zvornika. Prema fotozapisima lovci se s pravom hvale da su odstrijelili “kralja” Majeivce.

U Novom Sadu divlja svinja protutnjala gradom u Kalesiji odstrijelili kapitalan primjerak vepra
FOTO: NKP

Prenosimo tekst sa portala Euroblic.rs

U Novom Sadu pre nekoliko dana dogodio se neobičan incident kada je divlja svinja došla do grada i napala mladića koji je prolazio ulicom!


Preplašeni mladić bežao je pred pomahnitalom svinjom koja ga je jurila i u par navrata i sustigla. Na kraju je mladić pobegao na jednu stranu ulice, a divlja svinja je produžila dalje sve do izloga nekoliko lokala.

Da stvar bude još bizarnija, na snimcima sa sigurnosnih kamera tih lokala, vidi se kako divlja svinja razgleda izloge!


Ako nam ne verujete, pogledajte video snimke.

O kapitalnom ulovu iz Kalesije prenosimo tekst portala NKP.ba

U nedjelju, 19.novembra oko 07.00 sati članovi Lovačkog društva SPREČA Kalesija, grupa iz Prnjavora, su na obroncima Majevice, na lokaciji Crvena zemlja – Dubnica, ulovili divljeg vepra težine oko 200 kg.
“Strijelci” su bilo Omer i Irfan Kurtić, koji su bili u “čeki”, te su zajedničkim snagama uspjeli oboriti kapitalca.

Svi učesnici današnjeg lova su se fotografisali kraj kapitalca, kojeg su nazvali “kraljem Majevice”.

“Naša ekipa je već prepoznatljiva po velikim ulovima. Odrasli veprovi na našim prostorima teže od 100 do 250 kg, a današnji ulov je baš kapitalac. Težak je više od 200 kg, i zaista izgleda fascinantno. Naši kerovi su doslovno dobili ‘batine’, ali nisu željeli odustati od njega” – govori nam Mirnes Huremović, grupovođa sekcije i jedan od najaktivnijih mladih lovaca u Kalesiji.

Pogledajte fotografije iz Kalesije