Iz gradskog budžeta 160 hiljada maraka za studentske stipendije

0
Javna rasprava o izmjeni Regulacionog plana

Gradska uprava Zvornik raspisala je Konkurs za dodjelu stipendija studentima za školsku 2017/18. godinu. Ovo su uslovi koji trebaju biti ispunjeni da bi se dobila stipendija iz gradskog budžeta. Ove godine je povećan novčani iznos koji će se raspodijeliti studentima Zvornika.

Iz gradskog budžeta 160 hiljada maraka za studentske stipendije

Pravilnik o stipendiranju studenata iz budžeta grada Zvornika obuhvata sljedeće
kategorije studenata :
– studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50;
– studenti prve godine koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole;
– studenti slabog materijalnog stanja;
– studenti djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije;
– studenti bez oba roditelja i studenti sa posebnim potrebama i
– studenti master studija sa prosjekom ocjena većim od 9,00.

U skladu sa Pravilnikom svim studentima sa prosjekom ocjena većim od 8,5, „vukovci“, bez oba roditelja, sa posebnim potrebama i 10 studenata master studija sa prosjekom ocjena preko 9,00, koji se prijave na Konkurs i dostave potrebnu dokumentaciju, biće odobrene stipendije na godišnjem nivou od 1.000 KM.
Godišnji iznos za ostale kategorije biće utvrđen na osnovu broja prijavljenih studenata. Ukupna sredstva iz gradskog budžeta za stipendiranje studenata u školskoj 2017/18 godini iznose 160.000 KM.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik, u mjesnim kancelarijama i na internet stranici  http://www.opstina-zvornik.org i biće otvoren do 22. decembra 2017. godine.

Obrazac prijave na Konkurs može se preuzeti u Šalter sali Gradske uprave Zvornik i na internet stranici Gradske uprave. U protekloj školskoj godini iz budžeta Grada izdvojeno je 151.000 KM za stipendiranje 323 studenta.