Zvornička bolnica: Bura se nastavlja, ljekari najavljuju protest

0
Zvornička bolnica: Bura se nastavlja, ljekari najavljuju protest

Nakon obećanja ljekara zvorničke bolnice datih Miloradu Dodiku na sastanku 24. oktobra u Banjaluci da se neće oglašavati mjesec dana koliko je Dodik tražio da riješi probleme u bolnici, a problemi još nisu riješeni – ljekari se osjećaju prevarenima i spremaju se na nove radikalnije proteste.

Zvornička bolnica: Bura se nastavlja, ljekari najavljuju protest

Problemi u zvorničkoj bolnici su nastali nakon smjene tadašnjeg direktora Milorada Drljevića i imenovanja Jovana Okuke za njegovog nasljednika.

Kako BN televizija nezvanično saznaje, još nije imenovan načelnik na hirurškom odjeljenju, gdje se ne smiruju tenzije između novog direktora i ljekara koji su učestvovali u protestima. Ljekari ne priznaju novopostavljene načelnike ostalih odjeljenja, jer su, kako tvrde, na te funkcije imenovani nezakonito, ne ispunjavajući neophodne stručne uslove.
„Sutra se očekuje susret gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci tokom kojeg će se naći neko rješenje za naše probleme i smijeniti Jovan Okuka, te na njegovo mjesto imenovati novi v.d. direktora bolnice u Zvorniku. Mi smo ponudili tri imena ljekara i nadamo se da će izabrati jednog od njih. Ako tako ne bude – od petka 24. novembra idemo u nove, znatno radikalnije proteste“, rekli su ljekari ne želeći do petka javno da se oglašavaju.

U kabinetu predsjednika Republike Srpske smo saznali da, za sada, nema zvanično najavljenog sastanka između Stevanovića i Dodika za sutra, ali da će, kako su rekli, „biti nešto“. Odnosno, da će biti izmjena u vezi sa nekim kadrovskim, kompromisnim rješenjima u zvorničkoj bolnici, kako bi se umirili zvornički ljekari koji, održavši svoju riječ, očekuju da to učini i druga strana.

(BN)