Zvorničanin Ognjen Pavlovic novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske

0
Zvorničanin Ognjen Pavlovic novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske
Imenovanje Pavlovića

Zvorničanin Ognjen Pavlovic novi je predsjednik Džudo saveza Republike Srpske. Dana 24.11.2017.godine u Banskom Dvoru u Banja Luci odrzana je Vanredna izborna skupština Dzudo saveza Republike Srpske.

Zvorničanin Ognjen Pavlovic novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske
Imenovanje Pavlovića

Naime na inicijativu 21 kluba od ukupno 31 koliko ih aktivno funkcioniše, predsjednik skupstine je sazvao Skupštinu Saveza.

Na Skupštini je kratko bilo riječi o lošem stanju u Džudo savezu u Republici Srpskoj i neophodnosti radikalnih promjena koje su i sprovedene na pomenutoj sjednici. Poslije 13 godina promenjena je garnitura u rukovodstvu kojoj se i u samoj inicijativi tiketirala kompletna problematika Džudo saveza.

Za novog predsjednika Džudo saveza Republike Srpske izabran je Zvorničanin Ognjen Pavlović i na taj način je ukazano povjerenje jednoj novoj generaciji da ostavi svoj trag u radu u džudo sportu na teritoriji Republike Srpske odnosno BiH.
Veliki problemi, nepostojanje sistema u radu, loš rad struke mizerno mali budžet su doveli do stvaranja potrebe da se nešto radikalno promjeni. Džudo sport koji je najtrofejniji sport u BiH i RS, trenutno je upitan njegov opstanak na teritoriji Republike Srpske. Većina klubova je na ivici egzistencije kao i sam Savez.

Program rada koji sam napravio u konsultaciji sa drugim ljudima u savezu odnosi se isključivo na sledeću godinu koja ce biti prelomna u opstanku našeg saveza. Rekao je nakon imenovanja na funkciju Ognjen Pavlović.

Obraćajući se prisutnim Pavlović je rekao:

Zvorničanin Ognjen Pavlovic novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske
Sportski direktor zvorničkog džudo kluba Ognjen Pavlović i novi predsjednik Džudo saveza RS

Akcenat će biti na nabavci opreme kako bi bili osposobljeni za organizaciju takmičenja po aktuelnim standarima kao i nabavka opreme u vidu pomoći klubovima koji su članice Saveza. Takođe, posebno ćemo raditi na podizanju kvaliteta reprezentativnih aktivnosti čime ćemo zasigurno zauzeti mesto koje i zaslužujemo u svijetu sporta kod nas.

Rad na profilisanju i usavršavanju kadrova, najprije sudija i trenera, a potom i svih onih koji će donositi benefit savezu i njenim članicama.

Već od sutra nas očekuje ozbiljan rad, najprije u sređivanju dokumentacije koja nije usaglasena sa zvaničnim zakonom o sportu u Republici Srpskoj. Iskreno se nadam, u šta i verujem, da će novo rukovodstvo sa mnom na čelu ostaviti ozbiljan trag u radu Džudo saveza Republike Srpske. Izjavio je Pavlović.

Ovo je prvi put u povijesti da se na čelu Džudo saveza nalazi neko iz Zvornika.

(Zvornicki.ba)