Komljenović: Ljekari nisu zadovoljni izborom novog v.d. u zvorničkoj bolnici jer nije iz struke

Doktor Zoran Komljenović dobio priznanje za građansku hrabrost
Dr.Komljenović na FACE TV

Zvornički ljekari nisu zadovoljni izborom novog vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice, rekao je hirurg dr. Zoran Komljenović , jer dodao je,  on ne dolazi iz struke, odnosno nije ljekar.

Pogledajte gostovanje doktora Komljenovića na FACE TV
Dr.Komljenović na FACE TV

“Mi smatramo da bolnicu treba da vodi čovjek iz struke “, naglasio  je Komljenović. “ Ali,  kada je već tako, kada politika postavlja direktore, mi to možemo prihvatiti,  pod uslovom da on sjedne i sa nama razgovara.

Otvoreni smo za razgovor, imamo jasan cilj, a to je da se u ovu zdravstvenu ustanovu vrati  atmosfera prije smjene bivšeg direktora dr Milorada Drljevića , atmosfera rada, discipline i dobrih međuljudskih odnosa “, rekao je Komljenović.

”Mi smo predložili tri imena i očekivali smo da će neko od njih, naših kolega, biti izabran, jer nam je to obećano kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Stoga smo iznenađeni, zatečeni i razočarani izborom Popovića koji nije iz ove struke.

To bi bilo isto kao kad bi se ja prihvatio da budem direktor „Alumine“ o čijem poslovanju ništa ne znam”, kaže Komljenović.  On je podsjetio da je na sastanku kod predsjednika Srpske dogovoreno da će se ljekari vratiti  svojim  redovnim poslovima, te da u međuvremenu neće protestovati ni davati izjave medijima.
„Mi smo sve ispoštovali, ali smo razočarani što nije uvaženo naše mišljenje. Bez obzira na sve otvoreni smo za razgovor“, ponovio je Komljenović . Najavivši da sutra u Zvornik dolazi resorni ministar Dragan Bogdanić,

Komljenović je rekao da će ljekari, koji su bili u protestu u prethodnom periodu, iznijeti svoje mišljenje ministru. „Svima je u interesu da Opšta bolnica radi, da se smiri ova situacija i da ovu zdravstvenu ustanovu na svim odjeljenjima vode kompetentni ljudi koje uvažavaju doktori koji su nosioci posla“, rekao je Komljenović i dodao da je to suština suštine.

Podsjećamo da je Vlada Republike Srpske  juče razriješila dosadašnjeg  vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Ivana Popovića.

(radioosvit)