Uposlenici opštine se potukli zbog žene, jedan završio na hirurgiji

0
Uposlenici opštine se potukli zbog žene, jedan završio na hirurgiji

U prostorijama Općine Tešanj jučer je došlo do neviđenog incidenta, kada su se, kako saznajemo, u jednoj od kancelarija potukli uposlenici Enes Bekrić i Husein Kruško, koji je u ovom okršaju “izvukao deblji kraj”. Prenosi Faktor.ba.

Uposlenici opštine se potukli zbog žene, jedan završio na hirurgiji
Iako nema zvaničnih informacija o tome šta je povod i motiv tuče, po Tešnju se priča kako se sve dogodilo zbog žene, te da ovo nije prvi put. Kako nezvanično saznajemo, između njih dvojice je i ranije dolazilo do okršaja iz istog razloga, te su protiv njih već pokretani disciplinski postupci.

U Hitnoj pomoći Doma zdravlja Tešanj potvrđeno nam je da je Kruški jučer ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda. On je, kako saznajemo, zadobio nekoliko udaraca šakama u glavu, kao i otok na nosu, te ogrebotine na čelu i iza uha, te je na kraju upućen na hirurgiju. Šta je dalje sa njim bilo, nismo uspjeli saznati.

Društvenim mrežama proširile su se informacije kako je Bekrić nogama i rukama udarao Krušku po cijelom tijelu, koji je u jednom trenutku, navodno, izgubio i svijest.

Incident se, navodno, dogodio tokom sjednice Općinskog vijeća Tešanj, a kako se moglo čuti, okršaju je prisustvovao i vijećnik Senad Hasanbašić.

Kontaktirali smo Hasanbašića, međutim, on nam ove navode nije želio potvrditi, kazavši kako “on ništa nije vidio”.

– Bila je pauza na sjednici Općinskog vijeća. Sišao sam ispred za vrijeme pauze i ništa nisam vidio. Poduzimam mjere da se utvrdi kako je to “procurilo”, ne bih volio ništa o tome pričati – kazao nam je ovaj vijećnik.

Prema riječima Senada Subašića, predsjedavajućeg OV Tešanj, tuča između Bekrića i Kruške nema nikakve veze sa Vijećem.
– Nažalost, tačno je da se u službenim prostorijama desio fizički obračun između dva uposlenika Općine. U to vrijeme je bila u toku sjednica OV Tešanj, ali sam incident nema nikakvu vezu sa Općinskim vijećem, niti bilo kojim općinskim vijećnikom lično – kazao nam je Subašić.

Dodao je da je općinski načelnik Suad Huskić sve prijavio policiji, kao i to da je protiv uposlenika pokrenuo disciplinski postupak.

Iz Kabineta općinskog načelnika potvrdili su nam ove informacije, navodeći kako je time narušen dignitet institucije i svih uposlenika.

– Već danas je pokrenut disciplinski postupak kroz koji će biti utvređena pojedinačna odgovornost sudionika i preduzet ćemo propisane mjere u sankcionisanju ovakvog ponašanja. Javna uprava mora biti profesionalna i odgovorna, a obaveza svih uposlenika je čuvati ugled institucije. Žao nam je zbog incidenta do kojeg je došlo, te ćemo reagovati onako kako to građani i porezni obveznici očekuju – kazali su nam iz Kabineta načelnika.
U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su nam da je policiji oko 16 sati prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su učestvovale dvije osobe.

– Policija je odmah nakon prijave izašla na mjesto događaja i zadokumentovala slučaj. Rade se provjere i u zavisnosti od rezultata će biti poduzete određene mjere – kazala nam je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

(Faktor.ba)