Besplatne sadnice maline

0
Besplatne sadnice maline
FOTO: Ilustracija

Opšta poljoprivredna zadruga “Drinaplod“ Srebrenica poziva građane sa područja opština Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Milići i Vlasenica da se prijave na javni poziv za besplatnu dodjelu sadnica maline sorte Vilamette.

Besplatne sadnice maline
FOTO: Ilustracija

Predmet javnog poziva je dodjela sadnica maline Vilamette za 100 (stotinu) korisnika socio-ekonomski marginalizovanih porodica, odnosno 1.200 sadnica/dunum, po jednom korisniku.

Javni poziv uključuje i edukaciju, odnosno stručne savjete od strane agronoma za sadnju i uzgoj malina.

Kriteriji za prijavu na javni poziv su sljedeći: nezaposlenost, visina mjesečnih primanja, broj članova porodice, povratnički status i posjedovanje adekvatne parcele.

Dokumenti koje treba priložiti i koji će biti osnov za bodovanje i izbor korisnika su sljedeći:

  • Popunjena prijava koju možete naći na web stranici www.drinaplod.com , ili preuzeti lično u prostorijama OPZ “Drinaplod“ Srebrenica (Zvorničanka II sprat u Srebrenici)
  • Potvrde sa biroa za sve nezaposlene članove domaćinstva
  • Potvrde o visini primanja za zaposlene članove domaćinstva izdata od strane poslodavca, posljednji ček od penzije ili drugi dokaz o visini primanja
  • Kućna lista izdata od strane nadležnog organa
  • Potvrda o ostvarenom povratku ili kopija lične karte
  • Dokaz o posjedovanju parcele (posjedovni ili z.k. list) ili ugovor o korištenju zemljišta (ugovor o zakupu, ugovor o korištenju), kao i potvrda iz APIF-a.
  • U vezi sa posjedovnim listom nije neophodno da on bude na ime onoga ko se prijavljuje nego to može biti i zemlja koja je na ocu, djedu ili bližem srodniku. Ne mora biti novi list iz katastra, niti mora biti ovjeren ako je u pitanju kopija, nego to može biti i stariji koji treba kopirati.

Krajnji rok za podnošenje prijava i dokumentacije je 12.12.2017. godine.

Isporuka sadnica počinje nakon odabira korisnika, tj. poslije 12.12.2017. godine, o čemu će izabrani korisnici biti blagovremeno obavješteni. Isti dan će biti potpisani ugovori koji će regulisati međusobne prava i obaveze.
Prijavu i dokumente je potrebno dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu OPZ: “Drinaplod“ Srebrenica, Trg Mihajla Bjelakovića, br. 8, 75 430 Srebrenica.

Za dodatne informacije pozovite 065 781 346 ili 061 381 488 ili posjetite stranicu www.drinaplod.com, kao i Facebook stranicu OPZ „Drinaplod“ Srebrenica.

(upsmedia.ba)