Zvornik ima kadnidate za najboljeg trenera i najboljeg mladog fudbalera godine

0
Cvijetinović i njegov učenik Dragutinović

NOMINOVANI KANDIDATI ZA NAGRADE “DAN FUDBALA”. Iz Zvornika su nominovani mladi fudbaler Drine Nemanja Dragutinović i šef stručnog štaba FK Drina Zvornik profesor Veljko Cvijetinović.

Cvijetinović i njegov učenik Dragutinović
Cvijetinović i njegov učenik Dragutinović

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se svake godine najboljim fudbalerima u Republici Srpskoj, a ovaj puta Zvornik će imati dva kandidata.

Stručni žiri sedmog izdanja manifestacije “Dan fudbala” koja će biti održana krajem januara sledeće godine u hotelu “Bosna” u Banjaluci u organizaciji Vlade Republike Srpske, tačnije Ministarstva porodice, omladine i sporta, Sportskog žurnala i Fudbalskog saveza Republike Srpske na drugom zasedanju u prostorijama FSRS nominovao je po pet imena za pet tradicionalnih nagrada.

Zvornik ima kadnidate za najboljeg trenera i najboljeg mladog fudbalera godine
Veljko Cvijetinović

Povodom nominacije za prsitžna priznanja razgovarali smo sa jednim od najboljih trenera u RS, profesorom Veljkom Cvijetinovićem.

Uspjeh postignut sa najmlađim timom prvenstva, ubjedljivo treće mjesto na tabeli prvoligaškog karavana, pokazatelj su ozbiljnog i stručnpg rada u prethodnom periodu. U najtežim momentima za Klub Drine, Veljko Cvijetinović je u prekratkom roku spremio fizički i posložio taktički toliko dobro da su fudbaleri Drine u nevjerovatnom nizu od 15 utakmica bez poraza.

Pored uspjeha sa matičnim Klubom, Cvijetinović je i selektor pionirske selekcije Repubike Srpske s kojom je u ovoj godini osvojio nekoliko izuzetno jakih i renominiranih turnira za ovaj uzrast. Cvijetinović nije zabilježio poraz kao selektor.

Jedini od kandidata koji se može porediti sa Cvijetinovićem je šef struke FK Krupa na Vrbasu, Slobodan Starčević koji je Krupu ove godine doveo do polufinala Kupa BiH i polufinala Kupa u RS, a u Premijer ligi BiH je skoro siguran putnik u plejof.

Zasigurno je Cvijetinović pokazao više znanja u ovoj kalendarskoj godini ukoliko se uzmu uslovi i resursi kojima raspolažu ova dva stručnjaka.

O samoj nominaciji za ovu nagradu Cvijetinović je za naš portal rekao:

Laskavo priznanje za mene i Dragutinovića, u tolikoj konkurenciji naći se među pet najboljih sam je uspjeh. Rezultati su najbolji pokazatelji našeg dobrog rada u prethodnom periodu i najiskrenije se nadam da će ovaj Klub i momci dobiti tretman i podršku kakvu zaslužuju od ovog grada i društva.

Pored priznanja nama dvojici za prethodni rad, ovo je veliko priznanje za FK Drina Zvornik, ali i sam grad Zvornik koji može biti ponosan na kvalitetan rad jednog najstarijih sportskih koletkiva u Zvorniku FK Drina Zvornik. Rekao je Cvijetinović.

Junior Drine Nemanja Dragutinović zasigurno je jedan od najperspektivnijih fudbalera na ovoj regiji, a i šire. Ljubitelji fudbala u Zvorniku se nadaju da e ovog dragulja gledati i na proljeće na gradskom stadionu. Svi u Zvorniku očekuju da Dragutinović napokon “eksplodira” i pokaže svu svoju raskoš talenta kojeg posjeduje.

Zvornik ima kadnidate za najboljeg trenera i najboljeg mladog fudbalera godine
Dragutinović

Nominacija Dragutinovića je za poznavaoce fudbala u ovoj regiji bilo i prirodan tok karijere ovog fudbalera, ali su svi saglasni da najbolje tek treba da pokaže i da je do sada pokazano malo za tako velik talent koji posjeduje ovaj fudbaler.

Naredna sjednica žirija biće održana 22. decembra u 12 sati.

NOMINOVANI KANDIDATI

Najbolji fudbaler – Nagrada “Velimir Sombolac”

Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor)

Velibor Đurić (Radnik)
Aleksandar Vukotić (Krupa)

Petar Kunić (Borac, Banjaluka)

Aleksandar Milaković (Tekstilac Kort)

Perspektivni igrač – Nagrada “Srđan Kačar”

Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

Besim Šerbečić (Radnik)

Nemanja Dragutinović (Drina, Zvornik)

Jovan Vladimir Pavlović (Željezničar, Banjaluka)

Damjan Krajišnik (Zvijezda-09)

Najbolji trener – Nagrada “Ilija Miljuš”

Slobodan Starčević (Krupa)

Veljko Cvijetinović (Drina, Zvornik)

Mladen Žižović (Radnik)

Vule Trivunović (Borac, Banjaluka)

Zlatko Jelisavac (Rudar Prijedor)

Fudbalski radnik – Nagrada “Ilija Pantelić”

Murvet Bajraktarević (PFS Doboj)

Mladen Krstajić (PFS Bijeljina)

Vukašin Đaković (PFS Prijedor)

Milenko Petrović (PFS Gradiška)

Milan Renovica (PFS Istočno Sarajevo)

Najbolji sudija

Luka Bilbija (Prijedor)
Rajko Đorđić (Bijeljina)

Velimir Drinić (Modriča)

Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo)

Radislav Kačavenda (Gradiška)

FOTO: SportDC, Žiri
FOTO: SportDC, Žiri