Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega ispred ulaza

0
Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega isped ulaza
FOTO: Radiša Kandić

Naredne sedmice prema najavama meteorologa može doći do formiranja sniježnog pokrivača.

Kazne od 50 do 3000 KM za ne uklanjanje snijega isped ulaza
FOTO: Radiša Kandić

Podsjećamo da je obaveza vlasnika ili zakupaca poslovnih prostora, te Zajednice etažnih vlasnika da ispred svojih objekata uklone snijeg ili led.

Prema riječima načelnika Komunalne policije Gorana Pisića , vlasnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa trotoara ispred svojih prostorija svakodnevno, a da pritome ne oštećuju trotoare.
Čišćenje ispred i oko stambenih objekata je dužnost i Zajednica etažnih vlasnika, kao i poslovnih subjekata koji imaju prostorije u stambenim objektima, naglašava Pisić.

On je dodao da je zakonom propisano i skidanje snijega i leda sa krovova i terasa na stambenim i poslovnim zgradama, za šta su takođe zaduženi vlasnici objekata ili stanari.

Na njima je odgovornost ukoliko dođe do eventualnih šteta ili povreda nastalih od neuklanjanja ledenica i snijega, kaže načelnik Komunalne policije Zvornik. Za ne poštovanje ovih zakonskih odredbi propisane su i kazne ističe Pisić i dodaje da se kazne za fizička lica kreću od 50 do 300 KM, a za pravna lica od 500 do 3000 KM.